Media Trubbel i paradiset – det bråkar vi om på semestern

Alla artiklar

Trubbel i paradiset – det bråkar vi om på semestern

En färsk undersökning från Skyscanner Hong Kong, visar att nästan 20 % av respondenterna har bråkat så mycket med sin partner på semestern, att de funderar på att göra slut. I Sverige visar statistik att flest gifta par lämnar in sina skilsmässoansökningar i september och januari – strax efter semestrarna. Vilka är de vanligaste anledningarna till semesterbråken och hur undviker man dem? Skyscanner har svaren.

Att någon gång bråka och tjafsa i en parrelation är mer en universell regel än undantag. När 1100 användare av Skyscanner i Hong Kong, svarade på frågor gällande bråk på semestern, uppgav 36 % att de, av olika anledningar, bråkade under resan, medan 12 % bråkade under planeringen inför resan. 44 % bråkade inte alls.

Nästan 20 % av respondenterna uppgav dessutom att de hade haft så allvarliga bråk att de funderade på att göra slut efter semestern. De vanligaste anledningarna till bråk var:

Nära 37 % uppgav att de åker iväg på en första semesterresa med en ny kärlek redan 1-6 månader efter första dejten. Att resa tillsammans är ett fantastiskt sätt att lära känna en ny partner och testa sin relation. Kanske verkar den nya kärleken toppen på avstånd men visar sig vara en riktig plåga att umgås med 24/7? Eller, så inser ni att ni är som gjorda för varandra… 

Det finns dock vissa saker man ska tänka på för att undvika onödiga bråk och gräl inför och under resan.

5 tips för den perfekta semestern på tu man hand

Prata ihop er
Sätt er ner och diskutera vad ni vill ha ut av semestern. Vad är syftet med resan och vad vill ni uppleva? Kolla gärna av din partners tidigare reserfarenheter. Kanske du är van vid boutiquehotell-standard medan din partner tycker det är toppen att campa? Kanske hon eller han vill fokusera på shopping medan du vill äta dig igenom stan?Ha gärna en gemensam agenda men kom ihåg att ni inte behöver göra allt tillsammans, hela tiden.

Börja med en weekend
Det kan vara bra att börja med en kortare resa, en helg eller långweekend, för att känna på hur det är att spendera 24/7 med en ny kärlek. Ni lär känna varandras rutiner, lär er kompromissa och kan i lugn och ro förbereda er för en längre resa tillsammans. För vad kan vara värre än att upptäcka att man inte har något gemensamt redan efter 2 dagar och tvingas äta middag under pinsam tystnad i en hel vecka…?

Planera tillsammans
Så länge du inte planerar en överraskningsresa för din partner, så se till att båda två är engagerade i planeringen. Ofta blir en part ensam projektledare för resan och tar på sig allt ansvar för hur semestern sedan utvecklas på plats. Kolla flyg och hotell tillsammans, gör upp en gemensam to do-lista och prata igenom hur ni ska lägga upp de praktiska detaljerna. Varför inte ta ansvar för en dag var och lägga upp en plan för att din partner ska få uppleva en riktig drömdag?

Prata pengar innan resan
Även om det tar emot är det viktigt att ni pratar om er budget innan ni reser iväg. Vem betalar för vad och hur mycket har ni tänkt att spendera totalt? Kanske visar det sig att din partner har en förkärlek för minibarens sortiment medan du föredrar medtagna smörgåspaket på stan? Pengar är härligt men, tyvärr anledning till många onödiga bråk.

Sänk förväntningarna – på allt
Förväntningarna är ofta skyhöga när man åker på semester – allt måste bli perfekt. Men, det blir inte alltid som man har tänkt sig – försenade flyg, borttappat bagage, dåligt väder…. Skruva ner förväntningarna ett hack och kom ihåg att huvudsaken är att ni är tillsammans och, i värsta fall – skratta åt eländet.

Bonustips:
Ta hjälp av Skyscanners Bästa tiden att boka för att få information om när det är billigast att boka nästa resa. Om man kan vara flexibel med restider och inte har en speciell destination i åtanke är Skyscanners kampanjsida ett lysande verktyg för att hitta fantastiska flygerbjudanden. Och, missa inte att ladda ner Skyscanners app som har en mängd smarta funktioner som underlättar planeringen och hjälper dig att spara pengar.

Källhänvisning med länk görs till: https://www.skyscanner.se


OM SKYSCANNER
Skyscanner är en ledande, gratis resesökmotor som jämför flyg, hotell och hyrbil över hela världen. Den globala sajten har 80 miljoner användare och finns tillgänglig på 30 olika språk.
Skyscanners högt betygsatta mobilapplikation har laddats ner 70 miljoner gånger. Företaget grundades 2003 och har över 1000 anställda på elva platser runt om i världen: Barcelona, Beijing, Budapest, Edinburgh, Glasgow, London, Miami, Palo Alto, Shenzhen, Singapore och Sofia. Skyscanner är en del av Ctrip group.

KONTAKTPERSON
Jenny Johansson
PR Skyscanner Sverige
jenny.johansson@skyscanner.net
+46 707 45 47 02