Media Ryanairs nya handbagage-regler – Skyscanner guidar

Alla artiklar

Ryanairs nya handbagage-regler – Skyscanner guidar

På torsdag, 1 november 2018, ändrar Ryanair sina handbagage-regler. Passagerarna får då bara ta med sig en liten väska ombord, som ryms under sätet framför. Vill man ha med sig en kabinväska får man antingen köpa ett prioriteringspass eller lämna in sin kabinväska i incheckningsdisken.

Här nedan listar Skyscanner, Ryanairs nya regler för handbagage och vad som gäller för incheckat bagage samt tipsar om hur man bäst anpassar sig till Ryanairs nya regler.

Skyscanners tips för att flyga smartare med Ryanairs nya bagageregler:

Maximera innehållet i handväskan

Vill man slippa att betala för kabinväskan ombord, gäller det att maximera innehållet i den tillåtna handväskan. Varje centimeter av de tillåtna måttet, 40x20x25 cm, ska utnyttjas. Det mesta finns numera att köpa i miniatyrformat – allt ifrån plattänger till resehanddukar i microfiber. Glöm dock inte bort vätskereglerna när du köper hygienartiklar i resestorlek – varje enskild behållare får som vanligt bara innehålla max100ml.

Lägg till prioriterad ombordstigning

Köper man till prioriterad ombordstigning för 60 kr när man bokar Ryanair-biljetter online, får man gå ombord tidigare än andra och får dessutom ta med sin kabinväska ombord på planet. På så sätt slipper man alltså att vänta vid bagagebandet väl på plats.

Checka in kabinväskan

Vill man resa med kabinväska men inte vill släpa omkring den på flygplatsen kan man istället välja att checka in väskan för 80 kr. Man ska dock tänka på att kabinväskan fortfarande måste hålla Ryanairs vikt- och måttgränser (max.10 kg, 55x40x20cm) och att man måste vänta på väskan vid bagagebandet på ankomstflygplatsen.

Införskaffa en officiellt godkänd Ryanair-kabinväska

Är man orolig för att den gamla kabinväskan inte håller måtten, kan man köpa en så kallad ”officiellt Ryanair-garanterad kabinväska”. Väskorna är designade av den amerikanska väsktillverkaren Samsonite och finns till försäljning på Ryanairs hemsida.

Dela på bagagetillåtelsen

Reser man tillsammans med en vän eller partner och vet att man kommer att behöva checka in bagage – då kan man dela på bagagetillåtelsen. Reser man på samma bokning och har köpt två väskor med maxvikt på 20kg, kan den ena resenären checka in 25kg och den andra 15kg. Det viktiga är att väskorna inte överstiger den totala bagagetillåtelsen (40kg i detta fall). Tänk på att alltid köpa till incheckat bagage online och inte på flygplatsen, på så sätt sparar man stora pengar.

Källhänvisning med länk görs till: https://www.skyscanner.se

OM SKYSCANNER

Skyscanner är en ledande, gratis resesökmotor som jämför flyg, hotell och hyrbil över hela världen. Den globala sajten har 80 miljoner användare och finns tillgänglig på 30 olika språk. Skyscanners högt betygsatta mobilapplikation har laddats ner 70 miljoner gånger. Företaget grundades 2003 och har över 1000 anställda på elva platser runt om i världen: Barcelona, Beijing, Budapest, Edinburgh, Glasgow, London, Miami, Palo Alto, Shenzhen, Singapore och Sofia. Skyscanner är en del av Ctrip group.


KONTAKT
Jenny Johansson
PR Skyscanner Sverige
jenny.johansson@skyscanner.net
+46 707 45 47 02