Vissa hyrföretag tar extra betalt om föraren är under 25. Denna avgift betalas normalt när du hämtar bilen. Olika platser kan ha olika åldersrestriktioner. Ta reda på vad som gäller på hyrföretagets webbplats innan du bokar.

Hyrbil i Sydney

I Sydney har du en mängd hyrbilsföretag att välja bland. Här hittar du bland annat hyrbilsföretagen Hertz, Thrifty, East coast och Ace. I Sydney kan du hyra bilar i alla bilkategorier; välj bland smidiga småbilar, fordon i ekonomi- eller mellanklass eller varför inte en minibuss, kombi eller en stadsjeep om du är i behov av mer utrymme. Du kan hämta och lämna din hyrbil antingen vid flygplatsterminalen på Sydney Kingsford Smith eller på annan plats enligt överenskommelse.

Det finns gott om parkeringsmöjligheter i Sydney och du kan välja mellan ett flertal parkeringshus eller gatuparkering. Sydneys centrala delar är uppdelat i ett antal parkeringszoner där avgifterna för gatuparkering skiljer sig åt. Det är dock gratis att parkera på gatan under lördagar, söndagar samt helgdagar. Här hittar du mer information om gatuparkering i Sydney. Det finns två kommunala parkeringshus i Sydney, på Goulburn Street och Elizabeth Bay Road, och ett flertal privata. Här hittar du några av parkeringshusen:

  • Wilson Parking, Towns Place, Millers Point
  • Kings Parking, Wynyard Lane
  • Piccadilly, 137 Castlereagh Street
  • HSBC Centre, 580 George Street
  • Premier Parking, 175 Liverpool Street

Tänk på att du måste ha ett internationellt körkort för att köra bil i Australien. Har du ett giltigt svenskt körkort han du få ett internationellt körkort utfärdat av bland annat Motormännens riksförbund. Det internationella körkortet är en översättning av ditt svenska körkort. Planerar du att köra i mer otillgängliga områden måste du ha en hyrbil med fyrhjulsdrift, vanliga hyrbilar får bara köras på asfalterade eller oljegrusade vägar. Kontrollera med din uthyrare om vad som gäller. I Australien är bilar med automatisk växellåda vanliga. Tänk på att det är vänstertrafik i Australien. Huvudvägarna i landet håller god standard och är välskyltade. Det är förbjudet att tala i mobiltelefon under körning, samtal med handsfree är tillåtna. Om du tänker köra utanför Sydneys tätort bör du vara uppmärksam på vilda djur på vägen. Var också uppmärksam på lastbilar, i Australien kör lastbilar med trippelsläp och håller höga hastigheter, vilket innebär mycket långa bromssträckor. Observera att en del av vägarna in och ut från Sydney är avgiftsbelagda, du hittar mer information om detta här.

Sydney är en spännande stand med otaliga besöksmål och sevärdheter. Stadens närområde bjuder också på en mängd fina utflyktsmål och vägar, här hittar du bland annat en av Australiens mest spektakulära körsträckor; Grand Pacific Drive. Om du vill hinna med och uppleva hela sträckan, från Sydney till Kiama, och ett par stopp på vägen bör du avsätta två till tre dagar. Denna underbara väg tar dig förbi regnskogar, byar och inte minst den vackra kusten. Om du reser med barn så kommer du snabbt att se att det inte saknas aktiviteter att sysselsätta de små med i Sydney. Om ni inte tillbringar dagen på stranden kan ni ta er till IMAX Theatre Sydney och titta på film på världens största bioduk i 2D- eller 3D-format. Parkering finns på Wilson's Harbourside Car Park. Om du vill snorkla kan du ta dig till Botany Bay National Park strax söder om centrala Sydney. Området räknas till ett av de bästa snorklingställena i Sydney och här kan du bland annat möta den spektakulära sjödraken, en släkting till sjöhästen.

Alamo
Sixt
Europcar
Enterprise
Hertz
Avis

Hyra bil med Skyscanner

Välkommen till Skyscanners breda hyrbilssökning. Vi söker på hundratals destinationer och jämför tusentals hyrbilar för att hjälpa dig att hitta den perfekta bilen till ett lågt pris. Vi hjälper dig att göra resan så billig som möjligt, så att du kan köra iväg med ett leende på läpparna. Slå följe med oss på vägen.

Jämför hyrbilar gratis

Skyscanner hjälper dig att hitta några av de billigaste hyrbilarna på nätet. När du har hittat den hyrbil som är rätt för dig omdirigerar vi dig direkt till biluthyraren, där du kan göra din bokning. Eftersom vi aldrig tar ut någon kommission får du alltid det bästa priset.

Sök med Skyscanner

Behöver du hyra bil? Då har du kommit rätt – vart du än vill resa och vilken bil du än behöver kan vi hjälpa till. Du behöver bara ange din destination samt datum för upphämtning och återlämning så visar vi alla erbjudanden från de populäraste biluthyrarna, så att du kan jämföra och boka en bil på bara några sekunder.

*Detta är ett uppskattat pris som visas för att hjälpa dig välja bland de många alternativen. Dagens pris baseras på genomsnittet av de lägsta priserna som hittats på Skyscanner under var och en av de senaste 15 dagarna.