Vissa hyrföretag tar extra betalt om föraren är under 25. Denna avgift betalas normalt när du hämtar bilen. Olika platser kan ha olika åldersrestriktioner. Ta reda på vad som gäller på hyrföretagets webbplats innan du bokar.

Hyrbil i Kreta

###Hyra bil på Kreta redan på Chania Airport hittar du uthyrningsföretag. Just här finns Europcar, Kappa och Hertz representerade och längst vägen både öst och väst hittar du fler aktörer. Det räcker med ett godkänt körkort för att hyra bil och prisläget är bra - men var noggrann med försäkringspappren och kolla gärna däcken innan du skriver på avtalet. Det kan också vara smart att hyra fyrhjulsdrift för det finns säkert ställen du vill utforska vars vägar är allt utom underhållna.

###Köra bil på Kreta Detta kan bli ett äventyr! Men håll dig bara helt lugn så kommer du att få se mycket mer av denna fantastiska ö. Mopedister och cyklister gör sitt för att addera tills spänningen och de trafikregler vi vant oss till är aningen satta ur spel. Håll ögonen öppna, vägarna är inte alltid i skick, det kan finnas djur på vägen och vid regn kan det vara mycket halt. Anamma gärna det grekiska tutandet och tuta i kurvor så att eventuell mötande trafik uppmärksammas på din plats på vägbanan. Använd bilbältet och låt telefonen ligga tills du parkerat.

###Parkera på Kreta Det är lite vilda västern stämning efter mörkrets inbrott t.ex. i Cahina. Det är ont om parkeringsplatser och många som ska ha plats för natten. Här parkerar man kors och tvärs och överallt. Det kan du också göra men om du har en hyrbil bör du tänka på att ställa dig så att du i möjligaste mån undviker bucklor och skrapor av bilar som vill parkera alldeles nära dig.

###Trevliga utflykter på Kreta Det gnistrande blå Medlehavet lockar säkert till dopp och ett strandbesök. det finns många härliga stränder här på Kreta. Den absolut vackraste är Elafonisi i ett naturskyddet område ca 8 mil får Chania.

Chania är en charmerande stad men du kanske hellre strosar runt i den gamla delen här än försöker dig på äventyret med stadskörning.

Knossos, det minoiska folkets huvudstad är en kulturskatt utan jämförelse. Bebyggelsen i ålder med pyramiderna och ett magnifikt museum gör ett besöka här till en djupdykning i vårt kulturarv, i historia och i fascinerande konstupplevelser. Palatsets utformning med 1 300 rum, korridorer och flera våningar hyste bl.a en teater, lager och inte mindre än fyra entréer.

Matalas grottor fungerade tidigare som bostäder under förhistoriska år och lockade hippies på 60talet. Nu en sevärdhet på stranden Matala. Stranden i sig inbjuder till sol och plask och snorkling och tavernorna längs gatan ovanför frestar med svalt vin och läckra grekiska rätter. Om du besöker Matala på sommaren kan det vara grottor som är bebodda av dagens äventyrliga hippies.

Alamo
Sixt
Europcar
Enterprise
Hertz
Avis

Hyra bil med Skyscanner

Välkommen till Skyscanners breda hyrbilssökning. Vi söker på hundratals destinationer och jämför tusentals hyrbilar för att hjälpa dig att hitta den perfekta bilen till ett lågt pris. Vi hjälper dig att göra resan så billig som möjligt, så att du kan köra iväg med ett leende på läpparna. Slå följe med oss på vägen.

Jämför hyrbilar gratis

Skyscanner hjälper dig att hitta några av de billigaste hyrbilarna på nätet. När du har hittat den hyrbil som är rätt för dig omdirigerar vi dig direkt till biluthyraren, där du kan göra din bokning. Eftersom vi aldrig tar ut någon kommission får du alltid det bästa priset.

Sök med Skyscanner

Behöver du hyra bil? Då har du kommit rätt – vart du än vill resa och vilken bil du än behöver kan vi hjälpa till. Du behöver bara ange din destination samt datum för upphämtning och återlämning så visar vi alla erbjudanden från de populäraste biluthyrarna, så att du kan jämföra och boka en bil på bara några sekunder.

*Detta är ett uppskattat pris som visas för att hjälpa dig välja bland de många alternativen. Dagens pris baseras på genomsnittet av de lägsta priserna som hittats på Skyscanner under var och en av de senaste 15 dagarna.