Vissa hyrföretag tar extra betalt om föraren är under 25. Denna avgift betalas normalt när du hämtar bilen. Olika platser kan ha olika åldersrestriktioner. Ta reda på vad som gäller på hyrföretagets webbplats innan du bokar.

Hyrbil Biarritz Flygplats

sixt
eury
alam
hert
erac
budg

Att hyra bil i Biarritz

Redan på flygplatsen hittar du AVIS, Enterprise, Europcar, Hertz och Sixt. För att hyra bil i Frankrike måste man ha fyllt 21 år och ha haft sitt körkort i minst ett år. Vissa företag tar ut en högra försäkringsavgift för de som inte fyllt 25 år.

Att köra bil i Biarritz

Tänk på att säkerhetsbältet skall vara fastspänt och barn under tre år ska sitta i barnstol. Hastighetsbegränsningarna är 50 km/h i städerna, 110 km/h på landsväg och 130 km/h på motorväg. Polisen kan stoppa och ta ut böter för en förseelse på plats. På många ställen i Frankrike har man minskat hastigheterna för att minska på avgaser och föroreningar – om så är fallet skyltas detta. Man noterar även speciellt att hastighetsbegränsningen vid regn är 10km/h lägre än vid normalt väglag. Hastigheterna kontrolleras med fasta och mobila radar och kameror.

Det finns mackar öppna 24/7, särskilt längs motorvägen. Tänk dock på att priserna på bränsle där oftast är högre. Det är bättre att använda servicen i städerna men sikta då på att fylla på bensin under kontorstid då det säkert är öppet.

Att parkera i Biarritz

Parkering är oftast utmärkt med blå zoner, där använder du parkeringsbricka. Om du inte har bricka kan du hämta från en polisstation eller turistinformation. Det finns även automater för betald parkering på vissa särskilt markerade platser igenom staden.

Trevliga utflykter i och runt Biarritz

Napoleon III´s hustru Eugenie förälskade sig i denna, då lilla obetydliga by, och vistades här med jämna mellanrum. Men glamouren och kändisskapet kom med hertigen och hertiginnan av Windsor då det omtalade paret även de gärna semestrade här. Glamouren finns kvar bland art deco byggnaderna men charmen finns snarare i den förtjusande blandning av stilar, intressen, invånare och inspiration som nu präglar orten. Och är du ute bara efter sol och surf har du kommit rätt. Vågorna här sägs vara bland de bästa i Europa för surfing.

Även åt andra hållet från det glittrande havet kan du njuta av spektakulär utsikt, styr inåt landet och upp i Pyreneerna. Här i den friska grönskan ligger små pärlor till byar på rad. Se till att ha med grövre skor och passa på att ställa bilen en stund och vandra i bergen. Det finns små trevliga matställen med jämna mellanrum och du måste nästan stanna minst en gång och smaka på traktens specialitéer. T.ex. den baskiska tårtan med vispad grädde, eller körsbär, ja eller varför inte bägge?

Längs stranden istället med det majestätiska berget på ena kanten med sin friska grönska, och med det glittrande havet på den andra, kan du styra mot St Jean-de-Luz. Staden har en mer återhållsam skönhet och charm och är på alla sätt mer genuin och kanske lite tankfull på ett spännande vis. Här finns många trevliga butiker med ett frestande utbud av choklad och macroner men även fint linnetyg och många andra hantverksprodukter.

Vill du hellre utforska marknaden och butikerna i Biarritz hittar du den under tak omgiven av många charmiga matställen. Det handlar mycket om mat här i Biarritz och man kan nyfiket prova fler specialitéer genom att beställ in en bricka med ”pintxos”, smårätter från trakten, att avnjuta tillsammans med lokalproducerad sval och porlande cider.

Hyra bil med Skyscanner

Välkommen till Skyscanners breda hyrbilssökning. Vi söker på hundratals destinationer och jämför tusentals hyrbilar för att hjälpa dig att hitta den perfekta bilen till ett lågt pris. Vi hjälper dig att göra resan så billig som möjligt, så att du kan köra iväg med ett leende på läpparna. Slå följe med oss på vägen.

Jämför hyrbilar gratis

Skyscanner hjälper dig att hitta några av de billigaste hyrbilarna på nätet. När du har hittat den hyrbil som är rätt för dig omdirigerar vi dig direkt till biluthyraren, där du kan göra din bokning. Eftersom vi aldrig tar ut någon kommission får du alltid det bästa priset.

Sök med Skyscanner

Behöver du hyra bil? Då har du kommit rätt – vart du än vill resa och vilken bil du än behöver kan vi hjälpa till. Du behöver bara ange din destination samt datum för upphämtning och återlämning så visar vi alla erbjudanden från de populäraste biluthyrarna, så att du kan jämföra och boka en bil på bara några sekunder.

*Detta är ett uppskattat pris som visas för att hjälpa dig välja bland de många alternativen. Dagens pris baseras på genomsnittet av de lägsta priserna som hittats på Skyscanner under var och en av de senaste 15 dagarna.