Vissa hyrföretag tar extra betalt om föraren är under 25. Denna avgift betalas normalt när du hämtar bilen. Olika platser kan ha olika åldersrestriktioner. Ta reda på vad som gäller på hyrföretagets webbplats innan du bokar.

Hyrbil Aberdeen Flygplats

eury
alam
sixt
budg
avis
erac

Biluthyrning i Aberdeen

Den här informationen är aktuell i juli 2015

Aberdeen i Skottland är en av de viktigaste städerna i Europa när det handlar om olja och bränsle. Det kan därför inte vara lättare någon annanstans än här att hyra en bil, tanka den och ta dig en titt omkring i Skottland. Det sägs att Aberdeen är en blandning mellan Edingburg och Barcelona. Mycket kul händer alltså i stan och vill du ha en skön dagsutflykt kan du köra till Skottlands största nationalpark som ligger i närheten. Det finns dessutom många vackra berg och stränder att upptäcka och besöka.

Här kan du hyra bil på flygplatsen

De populäraste biluthyrningsfirmorna är Hertz, National, Europcar, Thrifty, Enterprise, Budget, Avis och Alamo. De har alla typer av olika bilar och märken. Du hittar uthyrningsdiskarna i ankomsthallen på flygplatsen.

Trafiken i Aberdeen

Det finns ingen tunnelbana i Aberdeen så att hyra bil är väldigt praktiskt, om du inte vill ta bussen förstås. Vägarna är lätta att köra på och väl utmärkta. Vanligtvis är det inte heller så mycket trafik. Använd hyrbilen till att utforska städer i närheten, omgivningen och kusten, men vill du se dig omkring i Aberdeens centrum är det bättre att gå, speciellt i de äldre delerna längs Union street.

Platser värda att köra till

GLENSHEE SKI CENTER
Här hittar du de längsta skidbackarna i Storbritanien. Sätt på dig din yllemössa och några coola glasögon och häng med ner för backarna tillsammans med Skottlands modiga utförsåkare.
Hur du hittar hit: Det tar ungefär två timmar att köra till Glenshee. Kör söderut på väg A9013/Uniton St mot St Catherines Wynd. Ta sedan väg A93 och kör vidare på den tills du kommer till den berömda skidorten.

CAIRN GORM SKI RESORT
Den speciella omgivningen kring skidorten gör att det är roligt att köra hit, även om du inte är något slalomfan. Tänk bara på att du måste ha skidor på dig för att ta dig upp till toppen och se den spektakulära utsikten.
Hur du hittar hit: Det tar åtminstone två och en halv timme att köra till Cairngorm. Kör söderut och kör på väg A944. Fortsätt sedan på väg A939 och kika efter skylten för väg B970. Sväng av, kör vidare på den och följ skyltarna som tar dig till skidorten.

THE LECHT SKI CENTER
Det är ungefär 80 kilometer från Aberdeens centrum till skidorten som är en favorit bland dem som vill lära sig att åka snowboard. En perfekt dagsutflykt helt enkelt.
Hur du hittar hit: Ta väg B9119, fortsätt sedan på väg A944 och följ skyltarna som leder dig till skidorten. Bilresan borde ta ungefär en och en halvtimme, beroende på trafiken.

BANKCHORY
Cirka 30 kilometer utanför Aberdeen ligger den vackra staden Bachory,hem till många konstgallerier och fina matbutiker. Många av dem är till och med hovleverantörer till drottningen.
Hur du hittar hit: Det tar bara ungefär en halvtimme att köra från Aberdeen till Banchory. Kör sydväst från stan på väg A9013/Union St mot St Catherines Wynd och fortsätt sedan på väg A93. Kör på den i ungefär 27 kilometer och du kommer direkt in till stadskärnan.

Hyra bil med Skyscanner

Välkommen till Skyscanners breda hyrbilssökning. Vi söker på hundratals destinationer och jämför tusentals hyrbilar för att hjälpa dig att hitta den perfekta bilen till ett lågt pris. Vi hjälper dig att göra resan så billig som möjligt, så att du kan köra iväg med ett leende på läpparna. Slå följe med oss på vägen.

Jämför hyrbilar gratis

Skyscanner hjälper dig att hitta några av de billigaste hyrbilarna på nätet. När du har hittat den hyrbil som är rätt för dig omdirigerar vi dig direkt till biluthyraren, där du kan göra din bokning. Eftersom vi aldrig tar ut någon kommission får du alltid det bästa priset.

Sök med Skyscanner

Behöver du hyra bil? Då har du kommit rätt – vart du än vill resa och vilken bil du än behöver kan vi hjälpa till. Du behöver bara ange din destination samt datum för upphämtning och återlämning så visar vi alla erbjudanden från de populäraste biluthyrarna, så att du kan jämföra och boka en bil på bara några sekunder.

*Detta är ett uppskattat pris som visas för att hjälpa dig välja bland de många alternativen. Dagens pris baseras på genomsnittet av de lägsta priserna som hittats på Skyscanner under var och en av de senaste 15 dagarna.