Zanzibar

7 apr. 20208 apr. 2020

2 vuxna - 1 rum

Följ med till Zanzibar! Väster om Tanzanias kust ligger denna mytomspunna ö med ett spännande förflutet - och en sagolikt vacker miljö. Här hittar du dem paradisiska stränderna, de vajande palmerna - faktum är att Zanzibars stränder räknas till några av världens vackraste! Här kan du förutom sola bada och bara njuta - även snorkla och stifta bekantskap med livet under vattnet. Zanzibars kryddplantager har genom tiderna varit en av öns viktigaste inkomstkällor, och sett går nästan att känna i luften: kryddnejlika, peppar och kokosmjölk. Zanzibar är helt klart en spännande plats! För den som vill övernatta och stanna en vecka eller två (det bör man!) finns det gott om hotell på Zanzibar, både oerhört luxuösa, och betydligt mer prisvärda. Något för alla helt enkelt.

Var ska man bo på Zanzibar?

Bo vid Paje - den milsvida stranden

 Den som vill bo riktigt nära sagostranden numer ett, gör rätt i att bo nära stranden Paje på västkusten. Perfekt plats att bo på för så väl barnfamiljer som andra strandälskare. Här hittar du det där turkosblå vattnet du kanske bara sett på bild innan, och sanden längs stranden är som mycket fint lent mjöl under dina fötter. För den som vill testa vattensporter är detta också en fantastisk strand, då vinden lätt får tag i din kiten och det bär snabbt iväg. Eller varför inte testa snorkling? Längs Paje är det ganska tydlig ebb och flod, och vid ebb är det utmärkt tillfälle att ge sig ut och ta en titt på de vackra reven strax under vattenytan. Längs den här delen av Zanzibar finns hotell i mängder, både i höga och lägre prisklasser, samt även motell och bed and breakfast. Vill man ta sig mellan stranden och staden går det dagtid många Daladalas, dvs de för Zanizbar typiska flakbussarna som ofta är utsmyckade och billiga att åka med. 

Bo i Stone Town - upplev ett världsarv  

Stone Town utgör den äldsta delen av Zanzibars huvudstad, som med vindlande gränder och vackert snidade fasader numera hör till hör Unescos Världsarvslista. Mycket bra stad att bo i för dig som är kulturhistorieintresserad men ändå vill ha nära till strand och andra nöjen, Zanzibars hotell är här både många och i varierande prisklasser. Här kan du utan problem shoppa både lokalt hantverk och souvenirer till dem där hemma. Lite spännande kuriosa är att Freddy Mercury - Sångaren i bandet Queen - sägs ha fötts här i Stone Town - flera är de byggnader som gör anspråk på att vara hans födelsehus. Härifrån kan du även enkelt via Daladalas eller ”shared bus” som man hyr via hotellen, göra dagsutflykter - kanske till Jozani Forest där du kan få se intakt bevarad regnskog med unikt djurliv - framförallt den röda Zanzibarguerezan - en typ av röda apor som inte finns någon annanstans är på Zanzibar. 

Flyg till Zanzibar

Sluta dröm - hitta ditt flyg till Zanzibar redan idag, Skyscanner hjälper dig!

Informationen på sidan är från 2018

Hotell med toppbetyg i Zanzibar

från 487 SEK
från 973 SEK
från 2 271 SEK

Vad säger resenärer om Zanzibar?

9,8
Historieälskare
9,7
Äventyrsresenärer
9,0
Familjeresenärer
8,9
Friluftsmänniskor
7,4
Lyxresenärer
Medlemmars omdömen (21)
Harold
HaroldBrooklyn
2016-09-22

Dela mellan historiska Stone Town och den nya staden, som turist, kommer du förmodligen att vilja tillbringa större delen av din tid i pittoreska Stone Town. De flesta zanzibarer bor här så ett bra ställe att observera det lokala livet. Den nyare sidan av staden får få besökare men är där de flesta bor.

Rau7hat Blog
Rau7hat Blog
2019-12-21

I had a good time there, the island is peaceful and Zanzibar peoples are welcomed ♥️♥️.

Amilya  Aboud
Amilya Aboud
2019-02-07

I recommend you come to Zanzibar my home land every time I go there’s always more to see that I’ve never seen before , the history and the agricultural environment is suitable for anybody , either with kids or not

b s
b s
2020-02-27

Vanliga frågor

Den billigaste månaden är maj, med ett genomsnitt på 624 SEK per natt. Den dyraste månaden för boende i Zanzibar är december, med ett genomsnitt på 786 SEK per natt.
Det genomsnittliga hotellpriset i mars förra året var 674 SEK per natt. Det är 3 % lägre än det genomsnittliga priset 697 SEK per natt under de senaste 12 månaderna.
I Zanzibar är den förväntade genomsnittstemperaturen i mars 21,1 °C/70,0 °F. Den varmaste månaden är vanligtvis december med en genomsnittstemperatur på 25,7 °C/78,3 °F. Den kallaste månaden är september, med en genomsnittstemperatur på 16,1 °C/61,0 °F.
Närmaste flygplatsen för Zanzibar är Zanzibar (ZNZ) (6,29 km).

Planera en resa till Tanzania