Jämför och spara på hotell i Skellefteå

Tyvärr, Vi stöder inte vistelser längre än 30 nätter.

Utforska vår karta för att hitta ditt perfekta hotell i Skellefteå

Använd vår karta för att hitta hotell nära Skellefteå eller sevärdheter som du vill besöka.

Populära hotell i Skellefteå. Läs gästernas omdömen

Känn dig säker på att du har bokat den perfekta vistelsen. Läs riktiga gästomdömen innan du bokar.

Se fler hotell

Hotell i Skellefteå - jämför billiga hotell i Skellefteå

Få städer erbjuder sådan närhet mellan stadens bekvämligheter och roligheter och naturens upplevelser. Det sjuder av liv i Skellefteå. Festivaler och evenemang av alla de slag, konserter, sportevenemang och annan förströelse arrangeras året runt över hela destinationen. Bo på hotell mitt i stan och ta en paus och hämta andan i stadens olika oaser.

Var ska man bo i Skellefteå?

Centrum

För dig som vill bo på hotell centralt nära service, shopping och hela stadens nöjesutbud. Du behöver inte ha bil och en kort bensträckare bort ligger populära grön- och kulturområden som Stadsparken, Älvsbrinken och Nordanåparken. Förutom dessa mysiga utflyktsmål bjuder strandpromenaden invid älven på fina naturupplevelser och bra motionsmöjligheter.

Prästbordet

Ett stillsamt och idylliskt område med idealiskt läge för dig som vill bo på ett centralt hotell, men också nära naturen. Du bor nästan inne i centrum och har praktiskt taget inget avstånd alls till smultronställen som Nordanåparken, den kulturhistoriska kyrkstan Bonnstan samt mängder av gång- och cykelvänliga stråk ner mot älven. I närområdet finns allt från barnvänliga grönområden och motionsspår till apotek, pizzerior, butiker, stora mataffärer, Kaplanskolan och Skellefteå Landskyrka.

Älvsbacka

Naturskönt utlagt på Skellefteås östra sida har du Älvsbacka. Området är rofyllt och breder ut sig alldeles intill älven. All centrumhandel ligger bara några minuter bort, med tillgång till stadens hela utbud av shopping, kultur och andra nöjen. Nära är det också till Skellefteås fina stadsbibliotek, vilket gör det enkelt att kombinera natur och kultur om man bor här.

Morö backe

Området sin tur är som gjort för barnfamiljer. Här finns gott om stora fina lekplatser. Dessutom ligger det en 4H-gård i närheten, vilket ger barn och ungdomar möjlighet att lära sig mer om djur och deras skötsel. Täta bussförbindelser med Skellefteå centrum och all den service som kan behövas: vårdcentral, restaurang, bibliotek, skola och kyrka. Bara en bit bort kan du besöka Solbackens handelsområde med butiker, stora mataffärer och apotek.

Norrböle

Trevliga strövområden, elljusspår, aktivitetsområdet Vitberget, Norrvalla och Skellefteå Kraft Arena är några exempel på nära utflykts- och besöksmål. Dessutom finns shopping, lasarett, skola, vårdcentral, badhus och restauranger på lämpliga gångavstånd.

Att göra i Skellefteå

Nordanåparken, Lilleputtlandet och Skellefteå Museum är några av Skellefteås populäraste besöksmål. Många besöker också Skellefteå för att ta del av stadens och närområdets utbud av friluftsaktiviteter och natursköna besöksmål som exempelvis Marranäsvältan. Skellefteå är också en populär destination bland skidåkare och har skidspår både i centralorten och utanför. I Skellefteå kan du också åka slalom, snowboard och telemark mitt i stan, exempelvis på den alpina anläggningen Vitbergsbacken.

Flyg till Skellefteå

Hitta flyg till Skellefteå

Informationen på sidan är från juli 2017.