Östersund

31 jan. 20201 feb. 2020

2 vuxna - 1 rum

Östersund, också kallad Vinterstaden, ligger mitt i Sverige och har en lång tradition av just vintersporter. Här har flera världsmästerskap ägt rum, både i skidskytte och skidlöpning. Östersund räknas också till en av Sveriges kafétätaste städer och här finns flera anrika sådana. I Östersund finns det också gott om krogar och museer och det anordnas ett flertal musikfestivaler här året om. Östersund är en populär stad att stanna till på för de som har skidorten Åre som slutdestination.

Var ska man bo i Östersund?

Östersund centrum

I Östersund hittar du ett 15-tal hotell och så gott som alla finns i stadens centrala delar. Priserna på hotell i Östersund ligger relativt lågt och du kan få ett trestjärnigt boende för drygt 900 kronor natten. Bor du på hotell i centrala Östersund har du gångavstånd till det mesta i staden, som exempelvis Östersunds centralstation och stadens nöjesutbud. Du tar dig också smidigt från centrala Östersund ut till flygplatsen på Frösön.

Att göra i Östersund

Östersunds skidstation, med nästan nio mil längdspår, och Frösöns populära Gustavsbergsbacke med utsikt över hela staden, är två av stadens populäraste besöksmål. Från Östersund har du också goda förbindelser till en av Sveriges mest kända skidorter, Åre.

Sveriges största gatufestival, Storsjöyran, anordnas årligen i Östersund. Vid jul anordnas även den välbesökta julmarknaden Jamtli Julmarknad. Frösö Zoo, Stora kyrkan och Regionalt Designcentrum är några andra populära besöksmål i Östersund.

Flyg till Östersund

Hitta flyg till Östersund. 

Informationen på sidan är från juni 2017.

Hotell med toppbetyg i Östersund

från 1 174 SEK
från 1 386 SEK

Vanliga frågor

Den billigaste månaden är september, med ett genomsnitt på 762 SEK per natt. Den dyraste månaden för boende i Östersund är februari, med ett genomsnitt på 1 224 SEK per natt.
Det genomsnittliga hotellpriset i januari förra året var 999 SEK per natt. Det är detsamma som det genomsnittliga priset per natt under de senaste 12 månaderna.
I Östersund är den förväntade genomsnittstemperaturen i januari −6,3 °C/20,7 °F. Den varmaste månaden är vanligtvis juli med en genomsnittstemperatur på 17,8 °C/64,0 °F. Den kallaste månaden är januari, med en genomsnittstemperatur på −9,0 °C/15,8 °F.
Närmaste flygplatsen för Östersund är Åre Östersund (OSD) (7,65 km).

Planera en resa till Sverige