Hemavan

30 aug. 201931 aug. 2019

2 gäster - 1 rum

Vad passar bättre om vintern än att maxa den med lite alpina turer och skidåkning? Få saker är så härliga som att susa nerför backarna med fjällutsikt så långt ögat når, och med farten precis så hög att du känner dig säker på skidan. Låter detta lockande? Då är Hemavan platsen för dig! Hemavan är tillsammans med Tärnaby Sveriges största alpina skidområde: hela 50 backar att välja bland. Endast ett tiotal km från norska gränsen ligger denna pärla och rutinerade skidort, där det alltid är mycket på gång. Vad sägs om att förutom skidåkningen testa på vinterfiske, skoteråkning, eller skibikes! Lyckligtvis finns det massor att göra i Hemavan även sommartid, då fjällen ligger öppna och pampigt inbjudande till vandringar, terränglöpning eller kanske fiske. Upplev ett (stort!) stycke klassisk svensk natur där den är som bäst - ta in på något av Hemavans många hotell. Det finns allt från fullt utrustade hotell med alla tänkbara bekvämligheter, till klassiska värdshus eller vandrarhem. I Hemavan finns en plats för alla! 

Var ska man bo i Hemavan? 

Bo mitt i byn på gångavstånd till skidbacken

Något av det bästa med Hemavan är att det är oerhört korta avstånd överallt, trots platsens stora nöjesutbud. Här kan du nästan promenera med pjäxorna på - från flygplatsen till ditt boende i Hemavan, och vidare till skidbacken. Perfekt resmål för dig som gillar det koncentrerade friluftslivet! I Hemavans by ligger flera hotell att välja på, alltifrån moderna anläggningar till gammaldags charmiga boenden. Oavsett vilket boende du väljer är det en klar fördel att samtliga ligger inom gångavstånd till skidbacken. I byn finns det också gott om shoppingmöjligheter för den som vill ta med sig ett stycke lokalt hantverk eller kanske delikatess hem. För dig som vill se mer av omgivningarna kring Tärnaby, går det bussar i hela området.  

Bo på fjället -mitt i naturen

För dig som föredrar ett boende mer direkt i naturen, är något av Hemavans boende på vandrarhem, fullgoda alternativ. Här får man ett mer självständigt boende med fjället och skidbackarna alldeles inpå knuten. Perfekt för dig som inte känner att det är oerhört viktigt att bo mitt i fjällbyn, samtidigt som den ligger inom gångavstånd - bekvämt om snacksen skulle sina. Här bor man också på första parkett med närhet till längskidåkningsspår och restauranger för skön avkoppling på kvällen.

Flyg till Hemavan  

I Hemavan har du nära till det mesta, även flygplatsen! Hitta ditt flyg med hjälp av Skyscanner.

Informationen på sidan är från Januari 2018

Hotell med toppbetyg i Hemavan

från 7 317 SEK

Vanliga frågor

Den billigaste månaden är juni, med ett genomsnitt på 830 SEK per natt. Den dyraste månaden för boende i Hemavan är maj, med ett genomsnitt på 1 162 SEK per natt.
Det genomsnittliga hotellpriset i augusti förra året var 1 043 SEK per natt. Det är 4 % högre än det genomsnittliga priset 1 001 SEK per natt under de senaste 12 månaderna.
I Hemavan är den förväntade genomsnittstemperaturen i augusti 9,7 °C/49,4 °F. Den varmaste månaden är vanligtvis juli med en genomsnittstemperatur på 15,4 °C/59,7 °F. Den kallaste månaden är februari, med en genomsnittstemperatur på −12,2 °C/10,0 °F.
Närmaste flygplatsen för Hemavan är Hemavan Tärnaby (HMV) (1,15 km). Övriga närmaste flygplatser inkluderar: Mo i Rana Røssvoll (72,18 km)

Planera en resa till Sverige

I och omkring Hemavan