Hemavan

23 mars 201924 mars 2019

2 gäster - 1 rum

Vad passar bättre om vintern än att maxa den med lite alpina turer och skidåkning? Få saker är så härliga som att susa nerför backarna med fjällutsikt så långt ögat når, och med farten precis så hög att du känner dig säker på skidan. Låter detta lockande? Då är Hemavan platsen för dig! Hemavan är tillsammans med Tärnaby Sveriges största alpina skidområde: hela 50 backar att välja bland. Endast ett tiotal km från norska gränsen ligger denna pärla och rutinerade skidort, där det alltid är mycket på gång. Vad sägs om att förutom skidåkningen testa på vinterfiske, skoteråkning, eller skibikes! Lyckligtvis finns det massor att göra i Hemavan även sommartid, då fjällen ligger öppna och pampigt inbjudande till vandringar, terränglöpning eller kanske fiske. Upplev ett (stort!) stycke klassisk svensk natur där den är som bäst - ta in på något av Hemavans många hotell. Det finns allt från fullt utrustade hotell med alla tänkbara bekvämligheter, till klassiska värdshus eller vandrarhem. I Hemavan finns en plats för alla! 

Var ska man bo i Hemavan? 

Bo mitt i byn på gångavstånd till skidbacken

Något av det bästa med Hemavan är att det är oerhört korta avstånd överallt, trots platsens stora nöjesutbud. Här kan du nästan promenera med pjäxorna på - från flygplatsen till ditt boende i Hemavan, och vidare till skidbacken. Perfekt resmål för dig som gillar det koncentrerade friluftslivet! I Hemavans by ligger flera hotell att välja på, alltifrån moderna anläggningar till gammaldags charmiga boenden. Oavsett vilket boende du väljer är det en klar fördel att samtliga ligger inom gångavstånd till skidbacken. I byn finns det också gott om shoppingmöjligheter för den som vill ta med sig ett stycke lokalt hantverk eller kanske delikatess hem. För dig som vill se mer av omgivningarna kring Tärnaby, går det bussar i hela området.  

Bo på fjället -mitt i naturen

För dig som föredrar ett boende mer direkt i naturen, är något av Hemavans boende på vandrarhem, fullgoda alternativ. Här får man ett mer självständigt boende med fjället och skidbackarna alldeles inpå knuten. Perfekt för dig som inte känner att det är oerhört viktigt att bo mitt i fjällbyn, samtidigt som den ligger inom gångavstånd - bekvämt om snacksen skulle sina. Här bor man också på första parkett med närhet till längskidåkningsspår och restauranger för skön avkoppling på kvällen.

Flyg till Hemavan  

I Hemavan har du nära till det mesta, även flygplatsen! Hitta ditt flyg med hjälp av Skyscanner.

Informationen på sidan är från Januari 2018

Hotell med toppbetyg i Hemavan

från 527 SEK

Vanliga frågor

Den billigaste månaden är januari, med ett genomsnitt på 895 SEK per natt. Den dyraste månaden för boende i Hemavan är mars, med ett genomsnitt på 1 275 SEK per natt.
Det genomsnittliga hotellpriset i mars förra året var 1 079 SEK per natt. Det är detsamma som det genomsnittliga priset per natt under de senaste 12 månaderna.

Planera en resa till Sverige

I och omkring Hemavan