Akureyri

27 nov. 201928 nov. 2019

2 vuxna - 1 rum

Behöver du inspiration för att hitta boende? Topprankade billiga hotell i Akureyri inkluderar Hotel Nordurland by Keahotels, Icelandair Hotel Akureyri och Sel - Hótel Mývatn baserat på användaromdömen. Skyscanner Hotels är ett snabbt, gratis och enkelt sätt att organisera din vistelse. Med några få klick kan du enkelt söka, jämföra och boka ditt boende i Akureyri genom att klicka dig fram direkt till hotellet eller resebyråns webbplats. Inga avgifter tillkommer för din vistelse när du bokar med oss. För att komma igång anger du bara dina önskade resedatum i sökrutan ovan och låter oss hitta billiga hotellerbjudanden åt dig. Alternativt kan du välja hotellalternativ ovan.

Hotell med toppbetyg i Akureyri

från 1 278 SEK
från 972 SEK

Vad säger resenärer om Akureyri?

9,8
Friluftsmänniskor
9,8
Familjeresenärer
9,1
Konst & Designälskare
7,5
Studenter
7,5
Äventyrsresenärer
Medlemmars omdömen (15)
Lauren Baker
Lauren BakerBedford
2016-09-12

Islands näst största storstadsområde är ganska avlägsna - ligger strax utanför polcirkeln - men bör inte missas! Den pittoreska stadskärnan med sina färgstarka byggnader är förvånansvärt promenera och hamnområdet helt enkelt inte kunde vara mer pittoreska. Missa inte världens nordligaste botaniska trädgårdar, lokal favorit Glass butik Brynja, eller den ständigt populära happy hour pubrundor genom centrum. Viktig notering! Parkering är gratis i hela staden, men du måste plocka upp en skiva (finns vid varje bensinstation) och markera den tid du parkerade med det.

Leigh Virkus
Leigh VirkusPittsford
2014-07-24

Det här är Islands näst största tätort ligger i den norra delen av ön. Vi gick för att se gejsrar och faller från staden. Vi hade bra väder som i Island är en lyx.

Eric Brink
Eric BrinkPleasant Hill
2017-01-06

Akureyri är den fjärde största staden i Island (om man räknar Reykjavik och två av dess förorter), räknar drygt 17.000 invånare. Detta är ett mål som inte regelbundet presenteras i höftlivsstilsmagasin, och Akureyri har aldrig värd politiska toppmöten för världens ledare. Samtidigt är det en liten stad med en storstad atmosfär. Det finns gott om restauranger, kaféer och pubar, en professionell teater, två biografer och en hel del museer och gallerier. Smeknamnet huvudstad norra Island, är Akureyri en viktig hamn och fiskecenter och en utomhus utforskning hoppar av. Området där Akureyri ligger avgjordes i den 9: e-talet, men fick inte en kommunal stadga fram till 1786. Staden var platsen för allierade enheter under andra världskriget. Ytterligare tillväxt skedde efter kriget som den isländska befolkningen i allt högre grad flyttas till tätorter. Området har ett relativt varmt klimat på grund av geografiska faktorer, och stadens isfria hamnen har spelat en viktig roll i dess historia. Min alltför kort besök inneburit en omfattande promenad in till stan från flygplatsen och flyg därifrån till och från Grímsey Island och Reykjavik.

Rachel
RachelSan Francisco
2012-12-15

Jag körde in Akureyri på solnedgången under högsommaren, så runt midnatt. Vi kom in via en från Husavik och ljuset över staden och bergen var enastående. När han såg Akureyri i dagsljus, insåg jag att centrum är mycket liten, men det är ganska och charmiga, med härlig utsikt längs fjorden. Människorna är vänliga och luften är härligt färska. Jag skulle definitivt gå tillbaka.

Vanliga frågor

Den billigaste månaden är februari, med ett genomsnitt på 1 122 SEK per natt. Den dyraste månaden för boende i Akureyri är augusti, med ett genomsnitt på 2 194 SEK per natt.
Det genomsnittliga hotellpriset i november förra året var 1 296 SEK per natt. Det är 19 % lägre än det genomsnittliga priset 1 546 SEK per natt under de senaste 12 månaderna.
I Akureyri är den förväntade genomsnittstemperaturen i november 0,5 °C/32,8 °F. Den varmaste månaden är vanligtvis juli med en genomsnittstemperatur på 15,4 °C/59,7 °F. Den kallaste månaden är februari, med en genomsnittstemperatur på −4,8 °C/23,4 °F.
Närmaste flygplatsen för Akureyri är Akureyri (AEY) (3,21 km). Övriga närmaste flygplatser inkluderar: Husavik (43,33 km)

Planera en resa till Island