Kreta

2 mars 20203 mars 2020

2 vuxna - 1 rum

Kreta beskrivs många gånger som en paradisö, och det är inte alls svårt att förstå varför. Kreta är Europas sydligaste ö, vilket gör temperaturerna riktigt höga under sommarhalvåret med många och långa soltimmar. Kristallklart och turkost vatten omger denna vackra ö med sina vitkalkade små hus och långa kustremsor. Här finns också imponerande berg, raviner och dalgångar som verkligen kittlar äventyrslustan, allt under strålande sol och ljumma vindar. Letar du hotell på Kreta? Goda nyheter: Kretas hotell finns i alla möjliga prisklasser!

Var ska man bo på Kreta?

Det finns massor att upptäcka på Kreta. Oavsett om man främst är ute efter en sol och bad-semester, eller är sugen på att få ta del av Kretas fascinerande kulturskatt och kulturlandskap - här finns något för alla! 

Upptäck det över 3000 år gamla palatset Knossos

Knossos var ett mytomspunnet palats som låg alldeles utanför det som idag är Kretas huvudstad Heraklion. Palatset tros ha varit ett politisk centrum och även mytologisk bostad åt gudar då när det begav sig, för över 3000 år sedan…

Gudar eller ej, det som finns kvar av palatset upptäcktes på 1800-talet, och är idag varsamt restaurerat. Som besökare är det verkligen en upplevelse att gå omkring bland murarna, de vackra pelarna, pelastrarna och de vindlande smala stentrapporna där så många före en själv gått. Det finns idag gott om dagsturer där det går bussar hela vägen fram till Knossos, från både Heraklion och Rethymnon. Vill du bo alldeles i närheten, och verkligen få uppleva den historiska staden Heraklion? Det finns nämligen gott om hotell och hostel på Kreta runt just Heraklion, för riktigt bra priser. Perfekt för den historieintresserade! 

Paradisstrand intill pampig venetiansk stenborg

För den som vill ha en riktigt klassisk och lugn solsemester är stranden vid Frangokastello, att rekommendera varmt. Här ligger vattnet kav lugnt och stilla, och sandstranden sträcker sig sammetsmjuk så långt ögat når. Det här är en lugn strand, perfekt för barnfamiljer eller den som bara vill ha lite lugn och ro. Letar man boende på Kreta alldeles i närheten av Frangokastello, finns det ett antal - men inte obegränsat - rum att hyra, så ett tips är att vara ute i god tid. För dagsutflykter hit, går det ett par bussar om dagen, så vill man vara lite mer flexibel kan det vara smart att hyra bil eller moped att ta sig dit på.

Ännu mer nyfiken på Kreta? Här listar Skyscanner de tio bästa tipsen på saker att göra på Kreta!

Flyg till Kreta

Prisvärda flygbiljetter till Kreta är inget ovanligt - låt Skyscanner hjälpa dig att hitta ditt flyg!

Informationen på sidan är från november 2017.

Hotell med toppbetyg i Kreta

från 529 SEK
från 737 SEK
från 1 020 SEK

Vad säger resenärer om Kreta?

9,8
Friluftsmänniskor
9,7
Familjeresenärer
9,5
Historieälskare
9,3
Äventyrsresenärer
8,9
Matälskare
Medlemmars omdömen (128)
Giorgos K
Giorgos KChania
2015-02-03

Inom 20 min med bil kan du komma till centrum av Chania och besöka den gamla venetianska hamnen.

Ryan @ OnyxHotels
Ryan @ OnyxHotelsAustin
2014-09-25

Jag hade en bra tid på Kreta, från lata dagar på stranden till pubrundor på natten. Detta är en stor ö att utforska, så skotrar kom praktiskt.

Lin Rand
Lin RandStamford
2014-05-06

En verklig smak av Kreta med Angela och Stellios från Strata Tours, Kissimos. En helt underbar par. rekommenderar något de anordnar.

Kat Von B (Travelinggreek)
Kat Von B (Travelinggreek)Huntington Beach
2013-10-25

Den största ön i Grekland, är också den mest intressanta. Glömma det uppenbara, historiska ruiner, orörda stränder, bra mat. Vad om de dolda skatter? Remsor av havet som bara kan nås med båt. En liten kyrka som byggdes i sidan av en klippa, som endast kan ses från en klippa. Bergen, gömda öar och byar som utgör denna kulturella land. Att gå till Kreta är som att vara i ett annat land. De talar även annorlunda. Jag älskar skillnader och flykten som byns medföra.

Vanliga frågor

Närmaste flygplatsen för Kreta är Kreta Heraklion (HER) (32,78 km). Övriga närmaste flygplatser inkluderar: Kreta Chania (71,15 km)

Planera en resa till Grekland