Karta

 Umeå Flygplats

Runt 845 000 passagerare trafikerar flygplatsen varje år, som ligger 4 km från Umeås innerstad och enkelt kan nås med buss, taxi eller egen bil.

Flygplatsrestaurangen mitt i terminalen har fullständiga rätter och här kan du beställa både a la carte-rätter och vin, eller kaffe med smörgås. Taxfreebutiken säljer tobaksvaror och alkohol till priser som är upp till 60 % billigare än inne i stan om din slutdestination ligger utanför EU. Övriga resenärer kan köpa parfym och kosmetik till taxfreepriser.

Umeå Flygplats har en egen konferensavdelning, vilket gör det smidigt för möten med gäster som inte bor på plats och enkelt kan flyga in. VIP-rummet Concorde har en fantastisk utsikt över start- och landningsbanan. Och vill du gifta dig, erbjuder flygplatsen ett borgerligt vigselpaket med vigselförrättare på plats.

Internet finns tillgängligt både på fasta stationer och via trådlöst Wi-Fi.

För att boka flyg från Umeå Airport kan du använda Skyscanners sökmotor och enkelt söka bland tusentals flygbolag efter de billigaste flygbiljetterna. Du kan söka på dag, månad eller år för att hitta den mest prisvärda perioden att resa på. Men Skyscanner jämför inte bara flygpriser, du kan även boka hotell i Umeå och vare sig du söker ett rum vid flygplatsen eller i stan så hittar vi de billigaste hotellpriserna. Om du behöver resa runt i området, kan du använda Skyscanners sökmotor för att hyra bil i Umeå. 

Flygplatser i närheten av Umeå:

 Vem flyger till Umeå

 Kontakinformation

Umeå Flygplats

Adress:
PO Box 1406,
S-901 24 Umeå,
SWEDEN

Telefon:090-71 61 00
Fax:090-71 62 90

Webbplats:

 Info om platsen

Longitud:20° 17' 3'' E
Latitud:63° 47' 36'' N
IATA-kod:UME
ICAO-kod:

 Karta

Google map

Priser som visas på denna sida är uppskattade lägsta priser. Har hittats under de senaste 45 dagarna.