Karta

Primera Air

Primera Air är ett litet charterbolag som är en del av Primera Travel Group. Flygbolaget grundades 2003 och hette till en början JetX. Primera Air flyger bland annat för resebolaget Solresor och har en flotta på 8 plan av modellen Boeing 737-700 samt Boeing 737-800.

*Informationen är från februari 2017

Varför flyga med Primera Air?

Så checkar du in

Du som reser med Primera Air checkar in på flygplatsen. Du bör vara vid incheckningsdisken två timmar före avresa. Incheckningsdisken stänger 45 minuter före avgång. På ett flertal flygplatser, däribland Göteborg Landvetter, Stockholm Arlanda och Kastrup i Köpenhamn har Primera Air självbetjäningskiosker där du kan checka in på egen hand.

Bagage och avgifter

Alla passagerare som flyger med Primera Air får ta med sig en kabinväska på högst 10 kg med maxmåtten 54 x 45 x 25 cm. Observera att inget incheckat bagage är inkluderat i biljettpriset. Det går att köpa till incheckat bagage (max två väskor per passagerare) på flygbolagets webbsida. En väska att checka in kostar 250 kronor (enkel resa) om köpet görs online och 500 kronor om det görs på flygplatsen. En incheckad resväska får väga max 23 kg.

Platser

Det går att reservera en plats på förhand, fram till sju dagar före avresa. En platsreservation kostar mellan 140-240 kronor enkel resa.

Förfriskningar ombord

Primera Air serverar måltider på alla flyg. Måltiderna består av förrätt, huvudrätt, efterrätt, bröd och kaffe och ska bokas i förväg. Det är möjligt att beställa specialmat och särskilda barnportioner. En standardmåltid för en vuxen resenär kostar från 110 kronor enkel resa. Alla måltider måste beställas i förväg.

Bokningsavgifter

En transaktionsavgift tillkommer på alla betalningar förutom banköverföring. Avgiften ligger på 90 kronor per bokning.

Primera Air

4,5/5
Baserat på 4221 omdömen

Vi betygsätter leverantörer baserat på användarfeedback om: pristillförlitlighet, avgifter, kundservice och hur användarvänlig leverantörens webbplats är.

Läs mer

Priser som visas på denna sida är uppskattade lägsta priser. Har hittats under de senaste 45 dagarna.