Karta

Novair

Det svenska flygbolaget Novair, Nova Airlines AB, grundades 1997 och är ett systerbolag till researrangören Apollo. Flygbolaget har drygt 1000 anställda och transporterar ungefär en miljon passagerare om året. Novairs flygplansflotta består uteslutande flygplan av typen Airbus A321-200. Novair flyger till ett flertal destinationer kring Medelhavet samt Kanarieöarna, Kap Verde och Madeira.

Informationen är från november 2017.

Varför flyga med Novair?

Så checkar du in

Resande med Novair kan checka in via traditionella incheckningsdiskar på flygplatsen. På de Skandinaviska flygplatserna öppnar incheckningen 2,5-3,5 timmar innan avgång och stänger en timme innan avresa. Incheckningstiderna vid hemresa varierar och resenärer rekommenderas därför att kontrollera detta med researrangören på plats på destinationen. Det går också att checka in online vid utresa från Skandinavien, om resenären har bokat sina sittplatser i förväg. I detta fall är incheckningen öppen 2-14 dagar innan avresa. På Arlanda och Landvetter finns möjligheten att checka in via automat på flygplatsen.

Bagage och avgifter

Novairs passagerare får ta med max 20 kilo bagage inklusive handbagage utan extra kostnad. Själva handbagaget får inte väga mer än 5 kilo. På resor med en reslängd på 21 dagar eller mer är den motsvarande tillåtna vikten 30 kilo inklusive handbagage. Handbagaget får inte vara större än 55 x 40 x 22 cm. Det går att förbeställa extra bagagevikt mot en avgift. Förbeställningen görs online på flygbolagets hemsida och avgiften ligger på mellan 100-600 kronor beroende på antalet kilon och destination.

Platser

Det är möjligt att förboka sittplats ombord på Novairs flyg och detta görs på flygbolagets hemsida. Förbokningen kan göras fram till sex dagar innan avresa. Det går att boka både komfortplatser med extra benutrymme, fönsterplatser och platser med babyvagga. Förbokar du ingen plats, kommer du att tilldelas en automatiskt.

Förfriskningar ombord

Maten ombord på Novairs flyg är ett tillval som ska förbokas. Det finns ingen försäljning av måltider eller smörgåsar ombord. När du flyger med Novair kan du välja mellan och förboka från flera olika menyer och specialkost. Det finns en särskild meny för barn. Till samtliga menyer serveras det varmt bröd och kaffe eller te.

Priser som visas på denna sida är uppskattade lägsta priser. Har hittats under de senaste 45 dagarna.