Karta

Nextjet

Nextjet gick i konkurs den 17 maj 2018. För mer information, se deras hemsida.

Nextjet är ett regionalt flygbolag, grundat 2003. Idag flyget Nextjet till 20 destinationer runt om i Sverige och Finland, bland annat till Arvidsjaur, Jönköping, Åbo och Vilhelmina. Flygbolaget har en flygplansflotta bestående av 16 plan, varav de flesta av typen Saab 340. Nextjet har sitt huvudkontor på Arlanda i Stockholm och är medlem i branschorganisationen IATA. Flygbolaget har drygt 300 anställda.

*Information är från september 2017.

Varför flyga med Nextjet?

Så checkar du in

Du som flyger med Nextjet kan välja att checka in online, via mobilen, via incheckningsautomater på flygplatsen och vanliga incheckningsdiskar. Incheckning online öppnar 22 timmar innan avgång och är öppen fram till 1 timme innan avfärd. Incheckningen på flygplatsen öppnar vanligtvis 90 minuter innan avgång. Kontrollera noga vad som gäller för ditt flyg i god tid innan avresa.

Bagage och avgifter

Samtliga passagerare som flyger med Nextjet får ta med sig ett handbagage och ett personligt föremål, typ handväska/portfölj, in i kabinen. Handbagaget får inte väga mer än 5 kg och vara större än 45x35x20 cm. Samtliga passagerare får också checka in minst en väska på max 23 kg. Undantag gäller dock för barn under 2 år (1 väska på max 10 kg) och de som reser med FullFlex-biljetter (2 väskor på max 23 kg vardera).

Platser

På Nextjets flyg gäller fri placering ombord.

Bokningsavgifter

Nextjet tar inte ut några extra avgifter vid bokningar med betal- eller kreditkort.

Förfriskningar ombord

För passagerare med FullFlex-biljetter eller buntbiljetter/årskort, ingår mat och dryck ombord. Övriga passagerare kan köpa mindre måltider, exempelvis smörgåsar, och tilltugg i form av muffins, frukt och chips. På Nextjets flyg går det att köpa en rad olika drycker ombord, däribland kaffe, te, läsk, öl och vin.

Priser som visas på denna sida är uppskattade lägsta priser. Har hittats under de senaste 45 dagarna.