Karta

germanwings

I oktober 2002 lyfte det första Germanwings från marken och tog fart uppe i luften. Sedan dess har det tyska flygbolaget med bas i Bonn/Köln varit med om många utvecklingar. För närvarande har de cirka 1.900 anställda på marken och i luften, som tar hand om passagerarna ombord på planen som flyger till många destinationer runt om i Europa.

För Germanwings är säkerhet ledordet, så att passagerarna kan slappna av och njuta av flygningarna. De har därför satsat på en ung flotta av moderna flyg, grundlig teknisk kontroll och välutbildad personal.

*Informationen är från den 18 februari 2014. 

Varför flyga med Germanwings?

Så checkar du in

Med Germanwings kan du välja att checka in online, med hjälp av mobilen eller i incheckningskioskerna på flygplatsen. Du kan självklart också checka in på traditionellt vis på flygplatserna. Från och med 72 timmar till tre timmar innan avresa kan online incheckningen påbörjas. Det enda du behöver är din bokningskod och en skrivare. Incheckning via mobilen görs via Germanwings webbsida eller med hjälp av flygbolagets app. Boardingkortet får du skickat till dig i form av sms, e-postmeddelande eller direkt i din app. Reser du med enbart handbagage och har checkat in online kan du sedan, väl framme på flygplatsen, bara att gå direkt till säkerhetskontrollen. Har du bagage och är färdig incheckad är det bara att lämna in dina väskorna vid drop off-disken.

Bagage och avgifter

Varje passagerare kan ta ombord, utan kostnad, ett handbagage på max 8 kg och som inte överstiger 55 x 40 x 20 cm i storlek. Denna regel gäller inte för vikbara kostympåsar, som kan vara så stora som 57 x 54 x 15 cm. Musikinstrument får tas ombord om de har storleken av en gitarr eller mindre och bärs i ett mjukt fodral. När det gäller incheckat bagage kan varje passagerare ta med en väska på 23 kg, utan extra avgift. Passagerare kan mot en avgift checka in upp till fem bagage, men ingen väska får överstiga 32 kg. Spädbarn under 2 år och barn upp till 11 år har samma bagageregler som vuxna passagerare. Detta är också fallet när barnet inte har ett eget säte. En barnvagn, buggy, barnstol eller resesäng per spädbarn/barn får tas med ombord gratis.

Platser

Med Germanwings kan du lätt reservera en sittplats upp till 30 minuter före avgång - under bokningsprocessen, med hjälp av deras mobila tjänster, via callcenter eller vid disken på flygplatsen. Du kan välja antingen en standardplats eller en plats med mer benutrymme. Flyger du i Budget kostar det 10 euro att reservera en vanlig sittplats och 18 euro för en sittplats med mer benutrymme. Flyger du i klassen Smart är val av sittplats inkluderat i priset och i klassen Best kan du även välja att ha ett tomt säte bredvid dig, utan extra kostnad.

Förfriskningar ombord

Ombord på Germanwings flygningar kan du njuta av deras nyligen tillagade rätter, kryddiga tilltugg, frestande sötsaker och både varma och kalla drycker. De serverar regionala produkter som är gjorda på traditionellt sätt från ovanliga recept, och de ändrar menyn varje månad. Passagerar i klassen Best kan välja vad de vill, något mellanmål eller drink på menyn utan kostnad. Passagerare i klassen Smart serveras gratis fika, vatten, chokladkaka, plus en andra drink.

Bokningavgifter

En serviceavgift på 200 sek läggs på bokningar som görs via telefon, köps direkt på flygplatsen eller genom en återförsäljare.

Priser som visas på denna sida är uppskattade lägsta priser. Har hittats under de senaste 45 dagarna.