Karta

Czech Airlines

Tjeckiens nationella flygbolag grundades 1923 och är ett av världens fem äldsta flygbolag. I dag flyger Czech Airlines till 92 destinationer i 48 länder och har en flotta på 23 flygplan, varav nio stycken Airbus 319-100. Czech Airlines har sin bas på Václav Havel Airport Prague och flyger både reguljärflyg, charter och lastflyg. Flygbolaget ingår i flygalliansen SkyTeam och har drygt 5500 anställda.

Under 2013 sålde Czech Airlines 44 procent av sina aktier till Korea Air och öppnade upp ett samarbete och flygningar till ett flertal asiatiska destinationer. I Sverige erbjuder Czech Airlines flygningar från Stockholm Arlanda. 

Varför flyga med Czech Airlines?

Så checkar du in

Czech Airlines erbjuder möjligheten att checka in online från ett flertal destinationer. Online-incheckningen är öppen mellan 30 timmar och en timme innan avgång. Flygbolaget har även incheckning via mobilen från ett stort antal destinationer med samma incheckningstider som online. På flygplatsen Prague Ruzně (PRG) har flygbolaget en incheckningsautomat. Självklart går det att checka in via bemannade incheckningsdiskar på flygplatsen.

Bagage och avgifter

Resande med Czech Airlines får checka in ett kolli på max 23 kilo samt ta med ett handbagage på upp till 8 kilo utan extra kostnad. Resande i Business Class får checka in två kollin på max 32 kilo vardera utan avgift. Det är möjligt att checka in extra bagage mot en avgift.

Platser

Plats ombord på flyget kan väljas vid bokningen eller vid incheckningen.

Förfriskningar ombord

Måltider och förfriskningar serveras ombord på samtliga flygningar och utbudet varierar beroende på restid och tiden på dygnet. Czech Airlines erbjuder också möjligheten att köpa extra mat och drycker ombord. I Business Class serveras måltider bestående av ett flertal rätter och drycker, inklusive alkohol.

Punktlighet

80 procent av Czech Airlines flyg var i tid enligt statistik från FlightStats. Uppgiften baseras på observationer av 4399 flygningar.

Czech Airlines

4,5/5
Baserat på 828 omdömen

Vi betygsätter leverantörer baserat på användarfeedback om: pristillförlitlighet, avgifter, kundservice och hur användarvänlig leverantörens webbplats är.

Läs mer

Priser som visas på denna sida är uppskattade lägsta priser. Har hittats under de senaste 45 dagarna.