Karta

Air Berlin

Obs! Air Berlin har ansökt om konkurs och slutar flyga den 28 oktober 2017. Om du bokat flyg med, eller planerar att flyga med med Air Berlin rekommenderar vi att du läser den senaste informationen på deras hemsida.

Se även vår artikeln om vad du ska göra om ditt flygbolag går i konkurs.

Air Berlin grundades 1978 är idag Tysklands näst största flygbolag. Bolaget grundades dock inte i Tyskland utan i Oregon, USA. Air Berlin är ett lågprisflygbolag som flyger till 114 destinationer och som har en flotta på cirka 130 plan där den vanligaste flygplansmodellen är en Airbus A320-200. Flygbolagets populäraste destination, tillika den destination som den allra första flygningen gick till, är Palma de Mallorca i Spanien. Air Berlin ingår i flygbolagsalliansen Oneworld och har sitt huvudkontor i Berlin. Bolaget har cirka 8000 anställda.

Planerar du att flyga med Air Berlin och reser helst utan incheckat bagage? Vi tipsar om hur du får ut så mycket som möjligt av ditt Air Berlin handbagage och undviker önödiga bagageavgifter.

*Informationen är från januari 2017.

Varför flyga med Air Berlin?

Så checkar du in

Reser du med Air Berlin kan du välja att checka in online, med hjälp av din smartphone, eller på flygplatsen via en incheckningsautomat eller traditionell incheckningsdisk. Incheckningen online är öppen från 30 timmar innan avresa (24 timmar innan för flyg till USA och Kuba) och stänger 3 timmar innan avgång. För att checka in online måste bokningsnumret finnas till hands. Alla passagerare förutom de som reser i Economy Light eller med JustFly-/FlyDeal-biljetter kan välja sittplats vid incheckningen online.

Resenärer som checkar in via mobil eller online lämnar in sitt bagage på drop-off-diskarna på flygplatsen. Boardingkortet kan efter fullföljd incheckning hämtas ner som pdf, per e-post eller med ett sms med länk till ett mobilt boardingkort. Boardingkortet kan också skrivas ut vid automaterna för snabbincheckning på flygplatsen. Detta gäller dock inte de resenärer som flyger med de ovannämnda biljettyperna.

Platser

Du kan reservera en särskild plats ombord mot en extra avgift på mellan 15-89 €. Detta kan göras upp till fyra timmar innan avresa. Observera att priset gäller vid reservation online. Gör du inget val, tilldelas du en plats kostnadsfritt vid incheckning. Du som reser i Business Class kan reservera en särskild plats ombord utan extra kostnad.

Bagage och avgifter

Incheckat bagage får väga max 23 kg (32 kg i Business Class). En väska på max 23 kg ingår i biljettpriset om du flyger i Economy Classic och Economy Flex och två väskor på max 32 kg ingår i Business Class. Ett handbagage på max 8 kg får tas med ombord kostnadsfritt (två stycken i Business Class). Väskan får inte vara större än 55 x 40 x 23 cm. Utöver detta får en datorväska/handväska tas med utan kostnad. Det är möjligt att köpa till ett extra handbagage.

Förfriskningar ombord

Flyger du i Economy Light och Economy Flex får du betala för maten ombord. I Economy Classic och Business ingår snacks, mat och dryck. Utbudet varierar beroende på destination och flygtid. Under kortare flygningar serveras exempelvis smörgåsar, tapas och burgare. På Air Berlins hemsida kan du se vilka menyer som är aktuella under din flygning.

Air Berlin rutter

Air Berlin flyger främst inom Europa men även till Asien samt Nord- och Sydamerika. Några av de populäraste rutterna med avgång från Sverige är:

Rutt Flygtid
Stockholm Arlanda - Berlin Tegel 1h 35m
Göteborg Landvetter - Berlin Tegel 1h 15m
Stockholm Arlanda - Düsseldorf 2h
Göteborg Landvetter - Paris Charles de Gaulle 2h 10m
Stockholm Arlanda - New York John F Kennedy Beror på mellandlandning
Stockholm Arlanda - Genève Beror på mellandlandning

Air Berlin destinationer

Air Berlin har avgångar från Göteborg och Stockholm i Sverige, och flyger till 114 destinationer världen över. Några av de populäraste destinationerna från Sverige är:

Land Flygplats Flygplatskod
Tyskland Berlin TXL
Tyskland Düsseldorf DUS
Frankrike Paris CDG
Tyskland München MUC
Italien Rom FCO
USA New York JFK

Priser som visas på denna sida är uppskattade lägsta priser. Har hittats under de senaste 45 dagarna.