Karta

Aeroflot

Det ryska flygbolaget Aeroflot grundades redan 1923 och är därmed ett av världens äldsta flygbolag. Fram till 1992 var Aeroflot världens största flygbolag. Idag flyger man till 129 destinationer. Aeroflot ingår i flygalliansen SkyTeam och ägs till största del av den ryska staten. Flygbolaget har sitt huvudkontor i Moskva och bas på den internationella flygplatsen Sheremetyevo i samma stad. Aeroflots flygplansflotta är en av de mest moderna i Europa och består i dagsläget av 202 flygplan varav de flesta av typen Airbus A320-200 A330, Boeing B737-800 och Airbus A321-200.

Ska du flyga med Aeroflot och vill få mer information om deras bagageregler? Skyscanner has sammanfattat flygbolagets bagagevillkor, samt ett par tips på hur du kan packa smart och undvika att få betala onödiga extraavgifter.

*Informationen är från september 2017.

Varför flyga med Aeroflot?

Så checkar du in

Resande med Aeroflot kan checka in via traditionella incheckningsdiskar och självbetjäningsautomater på flygplatsen, online samt med iPhone eller Android. Incheckning online öppnar 24 timmar och stänger 45 minuter innan avresa. Du ska själv skriva ut ditt boardingcard, detta kan göras vid incheckningsautomaterna på flygplatsen. Incheckning online är inte tillgänglig för alla destinationer och passagerare.

Bagage och avgifter

Passagerare i Aeroflot Business class får ta med ett handbagage på max 15 kg och med maxmåtten 115 cm (höjd+bredd+längd) utan extra kostnad. För de i Comfort och Economy class gäller ett handbagage på max 10 kg och med samma maxmått. Utöver handbagaget får också ett personligt föremål, typ handväska/portfölj, tas med ombord. Samtliga passagerare hos Aeroflot får checka in bagage kostnadsfritt. Mängden varierar beroende på biljettklass; från 1 väska på max 23 kg till två väskor på max 32 kg vardera. I samtliga fall gäller maxmåttet 158 cm (höjd+bredd+längd) på det incheckade bagaget.

Platser

Plats ombord kan bokas av passagerarna själva i samband med incheckning online.

Förfriskningar ombord

Passagerare i Economy class serveras olika menyer beroende på flyglinje, avresetid och flygtid. En varm eller kall frukost samt varm eller kall middag serveras ombord och passagerarna får välja fritt bland läsk och juicer under flygningen. Maten är inspirerad av det ryska och internationella köket. Det är möjligt att förbeställa specialkost. Sedan augusti 2013 serveras ingen alkohol ombord på Aeroflots flygningar.

Aeroflot

5,0/5
Baserat på 32582 omdömen

Vi betygsätter leverantörer baserat på användarfeedback om: pristillförlitlighet, avgifter, kundservice och hur användarvänlig leverantörens webbplats är.

Läs mer

Priser som visas på denna sida är uppskattade lägsta priser. Har hittats under de senaste 45 dagarna.