Helsingfors Vanda Ankomster och AvgångarAktuella flygtider för Helsingfors Vanda

Snabbsökning

Billiga flyg från Helsingfors Vanda

Res med Skyscanner-appen

Kontrollera flygstatusen för Helsingfors-Vanda med hjälp av tavlan ovan. Bläddra mellan Helsingfors flygplats ankommande och avgående flyg och hitta ditt specifika flyg genom att söka på flygbolaget eller flygnumret. Tavlan visar dessutom vilken terminal ditt flyg kommer att avgå från eller ankomma till.

Information om Helsingfors Flygplats Avgångar

Helsingfors flygplats består av två stycken terminaler som båda har öppet dygnet runt: T1 och T2. Finnair flyger från T2 medan exempelvis SAS flyger från T1.

De två terminalerna ligger i samma byggnad och har anslutits med en korridor. Det är cirka 300 meter mellan T1 och T2 och gateområdet med restauranger och shopping är gemensamt.

Hur lång tid i förväg bör jag checka in på Helsingfors-Vanda?

På Helsingfors flygplats finns det gott om självbetjäningsautomater för incheckning men det går även bra att checka in vid en incheckningsdisk. Hur långt i förväg du kan checka in samt när incheckningen stänger varierar beroende på vilket flygbolag du reser med så se till att ta reda på vad som gäller för just ditt flyg.

Ska du flyga med endast handbagage? Då kan du checka in på förhand på flygbolagets webbplats och sedan gå direkt till säkerhetskontrollen med en papperskopia eller mobilversion av ditt boardingpass.

Helsingfors-Vanda uppger på sin hemsida att det är rusningstrafik vid följande tidpunkter och du bör därför vara ute i extra god tid:

  • vid sommar-, höst-, jul-, sport-, och påsklov,
  • på morgonen mellan 6:00-8:30 och
  • på eftermiddagen mellan 14:00-17:30.

Information om Helsingfors Flygplats Ankomster

När du anländer till Helsingfors flygplats finns det tre stycken bagagehallar för utlämning av bagage: Exit 1 i terminal T1 samt Exit 2A och 2B i T2. Vid ankomst finns det bildskärmar med information om vilken bagagehall din resväska anländer till.

För längre mellanlandningar på Helsingfors flygplats finns GLO Hotel Airport, ett 4-stjärnigt hotell som är beläget i terminal 2. Hotellet erbjuder även dagsrum vilket innebär att man kan hyra ett rum i 8 timmar mellan 9:00-17:00.

Ta sig till och från Helsingfors flygplats

Bil till eller från Helsingfors flygplats

Helsingfors-Vanda ligger cirka 20 km norr om Helsingfors centrum och är belägen nära stadsdelen Sjöskog i Vanda stad.

Flygplatsens adress är: Helsingfors-Vanda flygplats, 01531 Vanda, Finland och på hemsidan kan du få en vägbeskrivning från din startpunkt.

Det finns taxistationer framför båda terminalernas utgångar. En taxi mellan flygplatsen och Helsingfors centrum kostar ungegär 45-50 euro och resan går på en halvtimme.

Tåg till och från Helsingfors flygplats

Tågstationens ingång hittar du i korridoren mellan terminal 1 och 2. Lokaltågen I och P går mellan Helsingfors-Vanda och stadens centrum. För information om priser, rutter och tidtabeller, vänligen besök HSL:s hemsida. Det finns även fjärrtågsanslutningar, läs mer här.

Buss till och från Helsingfors flygplats

Du kan resa till Helsingfors-Vanda med Finnairs citybussar, som trafikeras av Pohjolan Liikenne. Bussarna avgår var 20:e minut, både från centrum och flygplatsen. Läs mer om övriga bussalternativ här.