Karta

Flyg till Zürich

Schweiz största stad är mycket mer än ett kassaskåpssäkert investeringsobjekt för internationellt finansfolk. City myllrar av liv, krogar och ett ungt avantgarde. Ett stort antal förstklassiga restauranger skämmer bort matälskare med alla typer av gastronomiska njutningar. När solen gått ned hittar du cirka 500 barer och nattklubbar med ett brett nöjesutbud. Zürich är också den perfekta utgångspunkten för olika utflykter till exempelvis Rhenfallen, chokladfabriker och glaciären på Titlis.

Visum

Behövs inte.

Säsong

Hela året, men bäst under våren och hösten.

Ta sig runt

De bästa sättet att ta sig runt i centrala Zürich är till fots. Alla sevärda byggnader och museer ligger inom bekvämt promenadavstånd. Kollektivtrafiken ZZV i Zürich består av både spårvagnar, färjor, pendeltåg och rälsbussar och är världsberömd för sin punktlighet och renlighet.

Öppettider

De flesta butiker är öppna mån-fre 09.00-18.30, medan butikerna på Bahnhofstrasse har öppet ända till 19-20.00. På lördagar är butikerna öppna 09.00-17.00. På söndagar har butiker öppet efter eget bevåg. Banker har öppet i veckorna mellan 08.30-16.30.

Dricks

Dricks ingår i såväl restaurang – och taxinotor men det är fritt fram att betala en extra slant om servicen var över det förväntade.

Viktiga nummer

Nödnummer: 112

Ambulans: 144

Polis: 117

Brandkår: 118

Sevärdheter (topp 5)

Bästa utsikten

Lär känna Zürich från ovan vid utsiktsplatsen Lindenhof. Här dinglar turister med benen och blickar ut över floden Limmat och bort mot den glittrande Zürichsjön och snöklädda berg i fjärran.

Upptäck vacker konst

Med över 100 gallerier och 50 museer är konst vardagsmat i Zürich. Bra utgångspunkt är öltillverkaren Löwenbräus nerlagda bryggeri i Zürich West. Här huserar bland annat Kunsthalle, Migros Museum och ett gäng gallerier.

Smaka på chokladen

I Zürich är dagsfärsk chokladtryffel en minst lika viktig och välgjord energikick som italienarens kopp espresso. Snyggast inramning har Confiserie Sprüngli, som öppnade redan 1836. Glöm inte deras färgstarka marängmums med namnet Luxemburgerli.

Zürich Zoologischer Garten

Zürich Zoologischer Garten är en djurpark som öppnades redan 1929. Här finns nu 2.200 exemplar av 300 arter i djurparken. Ett av de mer populära inslaget är pingvinparaden, som utförs varje dag efter lunchtid om utomhustemperaturen är lägre än 10 grader Celsius.

Grossmünster

De två tornen på Grossmünster betraktas som det kanske mest kända landmärket i Zürich. Arkitektoniskt är kyrkan byggd i romansk stil och därmed en del av den första paneuropeiska arkitektoniska trenden sedan den imperialistiska romerska arkitekturen.

Snabbfakta

Invånare: Cirka 400.000

Valuta: Schweizisk franc

Landsnummer: 41

Religion: Flertalet schweizare är kristna, något fler katoliker än protestanter.

Tidsskillnad: Ingen

Officiellt språk: Franska, tyska, rätoromanska och italienska.  

Hotell i Zürich

Hitta billiga hotell i Zürich

Upptäck mer än bara Zürich! Jämför resor till Schweiz hos Skyscanner.

Flexibel med din ankomstflygplats? Sök närliggande flygplatser för att spara mer.

Flygplatser nära Zürich

Vanliga frågor

Det finns 1 flygplats i Zürich: Zürich.
Gulf Air, Oman Air, Chair Airlines, GOL Linhas Aéreas, BA Cityflyer, Azul Airlines, Azerbaijan Airlines och germanwings flyger alla direkt till Zürich.
Den billigaste månaden att flyga till Zürich är september.

Priser som visas på denna sida är uppskattade lägsta priser. Har hittats under de senaste 45 dagarna.