Karta

Flyg till Växjö Småland

Aktuell information i november 2016

Så hittar du billiga flyg till Växjö

Letar du efter billiga flyg till Växjö flygplats? Skyscanner kan hjälpa dig. Med vår oberoende resesökmotor hittar du de billigaste flygen och kan flyga billigt till Växjö helt utifrån dina egna önskemål.

Det enda du behöver göra är att fylla i när och vart du vill åka och så skannar vi av hela marknaden med miljontals flyg för att hitta det bästa erbjudandet till dig.

Om du dessutom är flexibel med när du ska resa, kan du pröva Skyscanners sökfunktion ”Hel månad”. Som namnet avslöjar får du en överblick på flygpriserna under en hel månad och kan på så sätt välja det billigaste datumet.

Flygbolag som flyger till Växjö flygplats

BRA har ett direktflyg från Stockholm Arlanda flygplats till Växjö flygplats.

Här kan du se vilka fler bolag som flyger till Växjö flygplats.

Ta dig till och från Växjö flygplats

Växjö Småland Airport ligger strax utanför Växjö, drygt 10 minuters bilväg från centrum. Busslinje 4 Öjaby går mellan Växjö Småland Airport och Växjö Resecentrum flera gånger i timmen. Det är samma priser och regler som gäller för Växjö Stadstrafik. Enkelbiljett kan betalas med betalkort eller med mobilen. Du kan även ta taxi eller hyra bil.

Vad du kan förvänta dig på Växjö flygplats

Innan du passerar säkerhetskontrollen på Växjö flygplats möts du av restaurangen Grab´n Fly. Här kan du njuta av en kopp KRAV-märkt kaffe och en flygplatsbakad kaka, likväl som en lunch eller något från á la carte-meny. Det finns dessutom tidningar, snacks och godis.

Taxfree-shopen finner du direkt efter säkerhetskontrollen och den är öppen vid alla avgångar. Där kan du handla kaffe, kylda drycker och smörgåsar att äta här eller ta med dig ombord.

Det finns även tillgång till gratis wifi.

Bästa tiden att resa till Växjö

Om du vill ha fint väder är den bästa tiden att besöka Växjö på sommaren från juni till augusti. Då finns det även gott om evenemang att uppleva och besöka i staden.

Saker att se och göra i Växjö

Växjö är en grön stad med cirka 80.000 invånare i Småland i södra Sverige. Den är lätt att utforska eftersom alla sevärdheter ligger nära varandra så som Linnes trädgård, svenska glasmuseet och svenska emigrantinstitutet.

Staden har även gott om restauranger och mysiga kaféer och alldeles i närheten ligger flera vackra sjöar.

Hotell i Växjö

Hotell i Växjö – jämför priser

Flexibel med din ankomstflygplats? Sök närliggande flygplatser för att spara mer.

Flygplatser nära Växjö Småland

Priser som visas på denna sida är uppskattade lägsta priser. Har hittats under de senaste 45 dagarna.