Karta

Flyg till Koh Samui / Ön Samui

Det är inte svårt att förstå varför Koh Samui är ett favoritresemål för många. Stränder som Chaweng och Lamai med sina vackra palmer, sin soluppgång och fina sand är som tagna ur en reklamfilm. Här finns hotell i alla prisklasser och ön har en utvecklad infrastruktur med massor med aktiviteter att varva med strandlivet. Här finns bra shopping, golf, äventyrsaktiviteter, naturupplevelser och inte minst: ett pulserande nattliv.

Visum

Behövs inte för resor upp till 30 dagar. Om du tänkt stanna längre än det, måste du skaffa dig ett turistvisum som ger dig möjlighet att stanna i Thailand i 60 dagar och upp till 90 dagar efter förlängning på plats i Thailand. Du behöver söka visumet innan avresa från Sverige.

Säsong

Thailand har ett tropiskt klimat med tre årstider som påverkas av monsunen. De tre årstiderna är den svala och torra, den varma torra samt regnsäsongen med tropiskt regnskogsklimat. Det regnar det minst i januari-februari och mest i maj och september-oktober. Temperaturen är jämn och ligger på runt 25-26 grader året om.

Ta sig runt

Att ta sig runt på Koh Samui är relativt enkelt. Avstånden är inte jättestora då ön inte är speciellt stor. Att hyra en moped är att rekommendera. Man kan också ta en så kallad songtaew. Det är helt enkelt en flaktaxi med två sittbänkar som trafikerar olika stränder. De går också bra att ta en vanlig taxi.

Öppettider

Bankerna har normalt öppet måndag till fredag 9.30- 15.30. Växelkontor har vanligtvis öppet även på helger och kvällar. De flesta affärer har öppet sju dagar i veckan från 10.00- 22.00.

Dricks

Det är vanligt att lägga 10 procent av krognotan i dricks på bättre ställen. När det gäller taxi rundar man vanligtvis av upp till närmaste 5 bath.

Nödnummer

SOS Larm: 191

Turistpolisen: 1155 eller 02-2815051

Trafikpolisen: 197

Polis: 195

Brandkår: 199

Sevärdheter (topp 5)

Chawengområdet

Chawengområdet är väl utbyggt med butiker, shopping och service. Här finns massor med restauranger som serverar allt från svenska köttbullar och nygrillad hummer till japanskt via australiskt och italienskt till tyskt. Huvudgatan längs Chaweng lever upp på natten.

Zoo

Vid Na Muang finns det även ett litet zoo där man kan se elefanter, krokodiler och apor uppträda. Vill man se andra djur kan man besöka Aquarium and Tiger Zoo. Där kan man få se en mängd olika fiskar i olika storlekar, fåglar, tigrar och andra djur. Dessutom visar de en show med olika fåglar och tigrar som gör olika konster.

Gamla kyrkogården

Gamla Kyrkogården är Kalmars äldsta bevarade kyrkogård. Den anlades under 1200-talets första hälft, då Bykyrkan, eller St Nicholaikyrkan som den också kallades, började byggas.

Vattenfall och tropisk natur

På ön finns det två vattenfall som är värda ett besök, Hin Lad och Na Muang.

Big buddha

Inte långt från Koh Samuis flygplats på den nordöstra sidan av ön finns den populära turistattraktionen Big Budha. Det är en 18 meter hög staty av buddha.

Snabbfakta

Invånare: Cirka 45.000

Valuta: Baht

Landsnummer: 66

Religion: 70 % muslimer, 30 % buddister.

Tidsskillnad: + 6 timmar. Thailand har ingen sommartid, så när vi har sommartid blir tidsskillnaden bara 5 timmar.

Officiellt språk: Thai är officiellt språk.  

Mer information

Hitta hotell i Samui;.

Flexibel med din ankomstflygplats? Sök närliggande flygplatser för att spara mer.

Flygplatser nära Koh Samui / Ön Samui

Vanliga frågor

Det finns 1 flygplats i : Koh Samui / Ön Samui.
Qatar Airways, Oman Air, Air Astana, Qantas, KLM, Singapore Airlines, SilkAir och Air New Zealand flyger alla direkt till Koh Samui / Ön Samui.
Den billigaste månaden att flyga till Koh Samui / Ön Samui är september.

Priser som visas på denna sida är uppskattade lägsta priser. Har hittats under de senaste 45 dagarna.