Karta

Flyg till Tromsø

Information per mars 2018

Hitta billiga flyg till Tromsö

Använd Skyscanner för att hitta de bästa priserna på flyg till Tromsö. Är du flexibel med när du kan resa bör du prova vårt sökverktyg Hel Månad. På så sätt kan du ta reda på vilka dagar under en specifik månad som är mest prisvärda att flyga på, alternativt vilken månad på året som är billigast för att resa till Tromsö. Håll dig även uppdaterad på ditt utvalda flygs prisutveckling med hjälp av vår Prisagent. Genom att skapa en prisbevakning får du reda på när priset på ditt flyg till Tromsö går upp eller ner.

Flygplatser med direktflyg till Tromsö

Direktflyg till Tromsö finns från Stockholm. Du kan också flyga direkt till Tromsö från Köpenhamn.

Flygbolag som erbjuder flyg till Tromsö

Flygbolaget SAS erbjuder direkta flyg från Sverige till Tromsö. Flera andra flygbolag erbjuder flyg med mellanlandning. Här finns en lista över flygbolag som flyger till Tromsö.

Ankomst till Tromsö

Flygbussen Tromsö Express tar dig från flygplatsen in till Tromsös centrum på 10-15 minuter. Du kan även hoppa på lokalbussarna 40 eller 42 och det finns gott om taxibilar som väntar utanför ankomstterminalen och som tar dig till centrum på cirka 10 minuter. Vill du hellre ta dig fram på egen hand, kan du boka en hyrbil i Tromsö.

Bästa tiden att resa till Tromsö

Med en norrskenssäsong som sträcker sig från september till mars har du goda chanser att få en glimt av aurora borealis. Det är såklart svårt att förutsäga när norrskenet behagas visa sig – det beror på både solens aktivitet och eventuell molnighet. Åker du mellan 20 maj och 20 juli får du midnattssol istället.

Vädret i Tromsö

Vädret i Tromsö påverkas av subarktiska vindar. Somrarna är svala och våta. Vintern kall och rätt så snöiga. Våren kommer sent i jämfört med övriga Norge. Hösten träder in rätt så snabbt efter sommarmånaderna.

Saker att se och göra i Tromsö

Tromsö ligger 350 kilometer norr om polcirkeln, och är den största staden i norra Norge. Med en norrskenssäsong som sträcker sig från september till mars har du goda chanser att få dig en grön och sprakande glimt. I Tromsö går natur och kultur hand i hand. Här finns världens nordligaste botaniska trädgård, ett stort akvarium och många andra museer.

Läs mer

De 12 mest natursköna platserna för en semester i Norge

Hotell i Tromsö

Med Skyscanner kan du även jämföra och söka efter hotell i Tromsö.

Flexibel med din ankomstflygplats? Sök närliggande flygplatser för att spara mer.

Flygplatser nära Tromsø

Priser som visas på denna sida är uppskattade lägsta priser. Har hittats under de senaste 45 dagarna.