Karta

Flyg till Ben Gurion Intl

Aktuell information i december 2016

Så hittar du billiga flyg till Tel Aviv

Letar du efter billiga flyg till Tel Avivs flygplats? Skyscanner kan hjälpa dig. Med vår oberoende resesökmotor hittar du de billigaste flygen och kan flyga billigt till Tel Aviv helt utifrån dina egna önskemål.

Det enda du behöver göra är att fylla i när och vart du vill åka och så skannar vi av hela marknaden med miljontals flyg för att hitta det bästa erbjudandet för dig.

Om du dessutom är flexibel med när du ska resa, kan du pröva Skyscanners sökfunktion Hel månad. Som namnet avslöjar får du en överblick på flygpriserna under en hel månad och kan på så sätt välja det billigaste datumet.

Bästa tiden att boka flyg till Tel Aviv

När är det bäst tid att boka ett flyg till Tel Aviv? Prova vårt verktyg Bästa Tid att Boka för att se hur långt i förväg du bör boka för att få bästa pris. Prova också vår kostnadsfria Prisagent som meddelar dig när priset på ditt flyg är som lägst. 

Flygbolag som flyger till Tel Aviv

Norwegian har direktflyg från Stockholm Arlanda till Ben Gurion internationella flygplats i Tel Aviv. Dessutom flyger bolagen My Austrian, Air Berlin, Aeroflot, Lufthansa, KLM, Pegasus airlines, Aegean airlines, Swiss, LOT, Air Serbia, Ethiopian airlines, Air France, Air Baltic, Vueling, British Airways, Iberia, Turkish airlines, Delta och Belavia från Stockholm Arlanda till Tel Aviv med en eller flera mellanlandningar.

Brussel Airlines flyger även till Tel Avivs internationella flygplats från Bromma flygplats i Stockholm med en eller flera mellanlandningar.

Du kan också flyga direkt från Köpenhamn med Norwegian.

Här kan du se vilka fler bolag som flyger till Tel Aviv.

Till och från flygplatsen

Ben Gurion internationella flygplats är den största flygplatsen i Tel Aviv och ligger cirka 19 kilometer sydöst om centrum.

För att resa till centrum från flygplatsen kan du ta den nationella bussbolaget som heter Egged Bus. Det finns två busshållsplatser. En ligger utanför Airport City och den andra utanför ankomstterminalen.

Du kan även åka med tåg in till centrum. Israel Railways har en linje från flygplatsen till tågstationen. Du hittar stationen under terminal 3. Tågresan tar cirka 20 minuter.

Det finns även gott om taxibilar utanför ankomstterminalen och på flygplatsen har du möjlighet att hyra bil.

Här kan du jämföra priser mellan de olika uthyrningsbolagen.

På Tel Avivs flygplats

Ben Gurion internationella flyplats i Tel Aviv har två huvudsakliga terminaler. Terminal ett används främst för inrikesflyg och några internationella. Terminal tre är den mest använda och här landar de flesta internationella flyg.

På flygplatsen finns taxfree-butiker som säljer parfymer, tobak, alkohol, elektronik, smycken, presenter till barn, sportartiklar, böcker, tidningar, musik, modekläder, blommor, godis och lotter. Internet är gratis och tillgänglig för alla passagerare och det finns restauranger, barer och kaféer med både nationell och internationell mat.

För den som vill ha extra lyxig behandling finns flera VIP-lounger och om du behöver ta ut pengar finns flera bankomater i terminal tre.

Hotell i Tel Aviv

Med Skyscanners hotelljämförelse kan du enkelt hitta hotell i Tel Aviv.

Vädret och bästa tiden att åka till Tel Aviv

Turistsäsong sträcker sig året runt, men behagligast är klimatet vår och höst. Under sommaren kan det nästan bli för hett och fuktigt.

Se och göra i Tel Aviv

En tretton kilometer fin sandstrand är Tel Avivs största attraktion. Om du är ute efter sol och bad och stadsliv är därför staden ett bra resmål för dig. Tel Aviv-borna är kända för att verkligen kunna njuta och inne i stan finns många barer, restauranger och vackra byggnader. Olika stadsdelar tilltalar olika slags människor. Även själva stranden är indelad i strandremsor med olika profiler. Metsitsim i norr sägs vara stranden för de rika, därefter kommer en muromgärdad bit där religiösa män och kvinnor badar olika dagar. Stranden nedanför hotellet Hilton är gaystranden och därefter kommer de folkliga stränderna Gordon och Frishman, som nästan alltid är fullpackade.

Sevärdheter (topp 5)

1. Tel Aviv Museum of Art

Israels största konstmuseum som öppnade upp redan 1932.

2. Tel Aviv Port

Stadens nöjesdistrikt som de senaste åren genomgått en rejäl uppfräschning och som lockar över fyra miljoner besökare varje år.

3. Yarkon Park

Parken består av sex trädgårdar, däribland The Rock Garden som är den största i sitt slag i världen.

4. Safari Ramat Gan

Här kan besökarna uppleva ett afrikanskt drive-through safari och ett modernt utomhuszoo.

5. Beit Hatfutsot

Judiska folkets museum är en global institution som visar upp judarnas historia och kultur från hela världen.

Mer information

Invånare: Cirka 405 000

Valuta: shekel (NIS)

Landsnummer: 972

Religion: Majoriteten av befolkningen är judisk.

Tidsskillnad: UTC+2

Officiellt språk: Hebreiska och arabiska

Dricks: 10-15 procent extra på restaurangnotan och 5-10 procent extra på taxinotan förväntas.

Flexibel med din ankomstflygplats? Sök närliggande flygplatser för att spara mer.

Flygplatser nära Ben Gurion Intl

Priser som visas på denna sida är uppskattade lägsta priser. Har hittats under de senaste 45 dagarna.