Karta

Flyg till Tivat

Välkommen till Tivat, republiken Montenegros minsta kommun. Orten var under 13- och 1400-talen ett viktigt religiöst centrum men är nu främst en semesterort med sitt härliga läge på Kotrobuktens strand.

Allmänt om att resa till Tivat

Visum

Svenska medborgare behöver inte visum vid inresa till Montenegro - dock bör passets giltighetstid vara längre än den planerade vistelsen. Inom 24 timmar efter inresa bör du anmäla dig till polisen - såvida du inte bor på hotell då personalen där sköter om den administrationen för dig.

Säsong

Bästa tiden att besöka Tivat är våren och sommaren, alla besöksmål är öppna och fräscha, naturen bedårande, Kotors vatten sitt vackraste blå och vädret behagligt varmt och soligt.

Ta sig runt

Tivat är en promenadvänlig ort men här finns även gott om taxi för längre utflykter.

Öppettider

Med äkta vänlighet och en genuin omtanke om sina besökare har de flesta butiker generösa öppettider under högsäsong.

Dricks

Sedvanligt adderas 10% på restaurangnotan - är du extremt nöjd med service och mat kan du självklart ge mera. Taxichauffören förväntar sig ingen dricks men en slant som tack är mycket uppskattat.

Information och nödfall

Polis 122

Ambulans 124

Brandkår 123

Svenska konsulatet i Pogorica

Law Office Vujačić

Bulevar Ivana Crnojevica 56/2

I-st floor Lamela A

81000 Podgorica

Montenegro

Tel: +382 20 22 97 25

Hotell i Tivat

Sök och jämför hotell i Tivat.

Sevärdheter i Tivat

Porto Montenegro, grunden till Tivats förvandling, upptar nu området som tidigare var varv och flottbas. Nu ett exklusivt område med chica butiker, trendiga restauranger, tjusiga boenden och plats för (i skrivande stund 2015) 250 läckra båtar. När allt är klart kommer det att glittra och gnissla från vaxade relingar och spända trossar av 630 lyxiga båtar inkl. 130 superyachts. Här finns även bostäder och hotell.

Búca-Lukovic´ Museum & Galleri bär minnen av Kotor Buca familjen som likt andra aristokratiska familjer lät bygga sina sommarbostäder här i solen. En av de byggnader som bäst klarade sig undan befästning är denna, numera museum och galleri. Här kan du fördjupa dig i en samling smått och gott från romerska tiden, häpnas åt de vackra smycken och folkdräkter som bars för att härma det europeiska modet, förundras över ålderdomliga verktyg inom fiske och jordbruk och även strosa genom galleriet med sitt fokus på modern målning och skulptur.

Vill du simma är Lustica halvön kanske ett bättre val än Tivat men stadsbeachen här finns precis vid strandpromenaden om du blir sugen på ett spontant dopp.

Stadsparken norr om centrum bjuder på lummig och lugn vilsamhet. En stilla promenad kan avslutas i högkvarteret för Tivats Arsenal fotbollsklubb som ligger placerad här i parken.

Ön Sveti Marko med sin fantastiska strand ligger västerut från Tivat tillgängligt med taxibåt. Ön var länge hemligt grön med hyddor och exklusivt hyresavtal för franska klubben ”Mediteranee”. Den öppnades åter på 1990-talet, bebyggdes och användes av kulturpersonligheter och vattensportare men övergavs, växte igen och är nu lite ledsamt skamfilad och bortglömd - men stränderna här kommer att förtrolla dig.

Flexibel med din ankomstflygplats? Sök närliggande flygplatser för att spara mer.

Flygplatser nära Tivat

Priser som visas på denna sida är uppskattade lägsta priser. Har hittats under de senaste 45 dagarna.