Karta

Flyg till Lamezia Terme

Välkommen till charmiga Lamezia Terme i södra Italien. Omgivet av vita stränder och kristallklart hav på två sidor (öst och väst) och med ett majestätiskt alplandskap i norr bjuder enbart naturupplevelserna här på en fantastisk vistelse. Men passa på att besöka även de historiska tempel och palats från tidigare epoker i regionen. Det bästa av natur och kultur toppat med kulinariska överraskningar. Välkommen att njuta!

Visum

Visum krävs ej av svenska medborgare.

Säsong

Skönaste klimatet har området här mellan april och september. Om du vill spendera mycket tid på stranden kan perioden juni till augusti vara säkrast.

Ta sig runt

Bästa sättet att ta sig runt här är med hyrbil eller taxi. Det finns fler biluthyrare redan på flygplatsen. Om du väljer taxi är den oftast gul eller vit och har mätaren synligt placerad i framrutan.

Öppettider

Butiker håller vanligtvis öppet kl 8.30-13.00 och 15.00-19.00.

Dricks

Du behöver inte ge dricks i Italien men självklart får du om du vill. Kutym är ändå att man lämnar kvar mindre slantar vid kontant betalning på restaurang - kanske snarare för att slippa vänta på sin växel än för att uppmärksamma god service. Ofta är det redan lagt på restaurangnotan där servizio (serviceavgift) och/eller coperto (kuvertavgift) redan ingår vilket ersätter dricksen. 

Däremot kan du visa uppskattning genom att ge dricks såväl till hotellets portier och städpersonal som till guide och chaufför om du tagit del av en sightseeingtur.

Information och nödfall

Allmänt nödnummer 112 

Polis 113

Ambulans 118

Brandkår 115

Sveriges ambassad (ligger i Rom): Piazza Rio de Janeiro 

Tel: +39 06 44194100

Sevärdheter

1. Diocesan Museet, Stiftesmuseet är ett måste för den historieintresserade. I samlingarna finns målningar och andra konstföremål från 1700- och 1800talet. En av pärlorna här är den arabisk-sicilianska samlingens smyckesskrin, snidat i elfenben och daterat tillbaka till 1200 talet.

2. Tropea, den lilla staden på Costa degli Dei, Gudarnas kust. Här kan du strosa runt i staden med sina små pittoreska gränder, charmiga hus och stillsamma torg inbäddad i fräsch grönska mot bakgrunden av gnistrande hav. Traditionellt rustikt och lokalt - här har ingen bråttom. Koppla av på ett kafé eller släntra ner till den kritvita stranden och bara njut i solen några timmar. Tropea ligger ca 60 km från Lamezia Terme.

3. Pizzo Calabro, ännu en av de romantiska städerna här i regionen. Med sin placering längs med klippkanten är utsikten hänförande. Pizzo Calabro hyser fler intressanta byggnadsverk som kyrkor och slott. Ett annat av stadens lockbeten är Tartufon, glass fylld med mäktig smältande choklad. En italiensk specialitet som aldrig blir godare än här.

4. La Sila nationalpark är en av de andlöst vackra parkområden i regionen. Naturen här inbjuder till aktiviteter som vandring eller cykling. På sin platå 1200 meter över havet lockar parken besökare i alla åldrar till event och aktiviteter under året. 

5. Smaka på Lamezia Terme. I regionen finns restauranger av alla slag. Rustika och romantiska, enkla och överdådiga. Men maten är densamma - välsmakande, förförande och kärleksfullt tillredd av det bästa markerna och havet ger. Rödlök är en ingrediens som används ofta - tillochmed i glass om du har tur. Och då både citrusfrukter och hasselnötter hör till områdets huvudprodukter erbjuds ofta unika och frestande desserter baserade på dessa råvaror. 

Hotell i Lamezia Terme

Hitta hotell i Lamezia Terme

Flexibel med din ankomstflygplats? Sök närliggande flygplatser för att spara mer.

Flygplatser nära Lamezia Terme

Vanliga frågor

Det finns 1 flygplats i Lamezia Terme: Lamezia Terme.
Delta, SkyUp Airlines, Oman Air, KLM, Eurowings Europe, Air Moldova, Kenya Airways och Czech Airlines flyger alla direkt till Lamezia Terme.
Den billigaste månaden att flyga till Lamezia Terme är mars.

Priser som visas på denna sida är uppskattade lägsta priser. Har hittats under de senaste 45 dagarna.