Karta

Flyg till Perth

Ingen miljonstad i världen är så geografiskt isolerad som Perth. För att ta sig hit måste man korsa en ogästvänlig öken. Men resan är väl värd. Perth är en av världens solsäkraste platser och runt om staden finns vackra milslånga stränder.

Överhuvudtaget är Australiens västkust lugnare än ostkusten. Korallerna är även färggladare, solen starkare, fiskarna större och stränderna bredare. I staden finns även grönskande natur, exotiska växter och djur för naturälskaren.

Allmänt om att resa till Perth

Visum

Alla som reser till Australien behöver visum, men det är ganska enkelt att söka. Man gör det genom att fylla i ett formulär på nätet och visumet levereras med e-post till dig någon dag efter att du fyllt i ansökan. Ett visum till Australien låter dig stanna i landet i upp till 3 månader i sträck, under en period av 12 månader.

Säsong

Perth har ett Medelhavsklimat vilket innebär att den största delen av året utgörs av sol och värme. Under sommaren, som börjar i december och sträcker sig till slutet av februari är det väldigt varmt och torrt. Den absolut bästa tiden att besöka Perth är i slutet på februari till början på mars. Då är det fortfarande väldigt varmt och skönt och det har lugnat ner sig lite efter jul och nyår.

Ta sig runt

Perths kollektivtrafik är otroligt välutvecklad. Här finns tillgång till gratis bussar i city centre, otroligt bra tågsystem som tar en till alla olika stadsdelar, spårvagnar och billiga taxis. Så det är inga som helst problem att ta sig runt i Perth även om man inte har tillgång till bil.

Öppettider

Kontorsöppettider i Australien är måndag- fredagar, klockan 9:00 – 17:00.

Affärsöppettider varierar från affär till affär, men de vanliga öppettiderna är oftast mellan

klockan 9:00 – 18:00 måndag till fredag, 10:00 -17:00 på lördagar och 10:00 – 16:00 på

söndagar.

Dricks

I Australien förväntas du ge cirka 10 % i dricks när du äter på en lite bättre restaurang, annars ingenting.

Nödnummer: 000

Hotell i Perth

Använd Skyscanner för att jämföra hotell i Perth.

Sevärdheter i Perth (topp 5)

1. Kings park

En stor park med utsikt utöver hela Perth. Mycket populärt ställe för picknickar i solnedgången, men också bara för att spendera ett par timmar och strosa runt i den vackra botaniska trädgården.

2. Perth Zoo

Djurparken är öppen 365 dagar om året och har faktiskt inte varit stängd en enda dag sedan 1898 då parken öppnades. Väl värt ett besök om du gillar exotiska djur.

3. Sunset coast

Den som tycker om att bara ta det lugnt och hänga på stranden behöver inte leta länge. Västerut från Perth finner man milslånga vita sandstränder. En favorit är Sunset Coast som bjuder på otroligt vackra solnedgångar.

4. Fremantle

Fremantle är Perths hamn. Från att bara ha varit en mindre hamn många år tillbaka har staden i dag förvandlats till en otroligt mysig och kulturell liten stad, som är mycket känd för sin cafékultur. Enklast tar du dig hit med buss eller tåg. Resan tar cirka 20 minuter.

5. Rottnest Island

Denna ö är underbart vacker. Den är enbart elva kilometer lång och bara några kilometer bred, men har över 60 olika stränder. Inga bilar är tillåtna och stämningen är otroligt avslappnad. Ta dig hit med färja från Perth. Resan tar cirka 30-60 minuter.

Snabbfakta

Invånare: Cirka 1,7 miljoner

Valuta: Australisk dollar

Landsnummer: 61

Religion: Majoriteten är kristna

Tidsskillnad: + 7 timmar

Officiellt språk: Engelska 

Flexibel med din ankomstflygplats? Sök närliggande flygplatser för att spara mer.

Flygplatser nära Perth

Priser som visas på denna sida är uppskattade lägsta priser. Har hittats under de senaste 45 dagarna.