Karta

Flyg till Beijing Capital

Billiga flyg till Peking

Med hjälp av Skyscanner kan du hitta de bästa priserna på flyg till Peking. Prova vårt sökverktyg Hel Månad som hjälper dig att hitta de billigaste dagarna att flyga på.

Flygbolag som flyger till Peking från Sverige

Air China, SAS, Lufthansa och KLM är några av flygbolagen som erbjudet flyg till Peking från Sverige. Klicka här för en komplett lista över flygbolag som trafikerar denna sträcka.Du kan också flyga direkt från Köpenhamn med SAS.

Flygplatser i Peking

Beijing Nanyuan och Beijing Capital (Pekings internationella flygplats) är de två flygplatserna i Peking. Pekings internationella flygplats ligger 32 km nordöst om Peking i distriktet Chaoyang. Med Skyscanner kan du hitta prisvärda hyrbilar i Peking och lätt ta dig till och från flygplatsen på egen hand.

Bästa tiden att besöka Peking

September-oktober och april-maj är de bästa perioderna för ett besök i Peking. Då är vädret som mest behagligt.

Vädret i Peking

Peking har ett torrt och nederbördsfattigt klimat under större delen av året. Under sommarmånaderna kan det bli mycket varmt och det är också då som det kommer mest nederbörd.

Saker att se och göra i Peking

Vill du uppleva en annorlunda semester kan du boka flyg till Kinas huvudstad Peking, eller på kinesiska Beijing, som har många intressanta sevärdheter och mycket bra shopping.

De gamla kinesiska kejsarna residerade i Den förbjudna staden, som idag har världens största samling av antika byggnader.

Vid Sommarpalatset hittar du stadens vackraste park, där kejsarna brukade hålla till under de heta somrarna. Himmelska fridens torg är ett annat måste som du bör se under ditt besök i Peking. Det var på detta torg som Mao Zedong en gång grundade Folkrepubliken Kina.

Besök gärna ett tehus som är en gammal tradition och ofta även bjuder på olika slags underhållning, som opera och akrobatik. Tehusen Laoshe och Tianqiaole är några av de mest kända.

I bardistriktet Houhai finns också flera trevliga restauranger.

Utbudet av butiker, gallerior och inomhusmarknader är mycket stort i Peking. På inomhusmarknaden Silk Market hittar du mängder av kläder och HongQiao Pearl Market är platsen för dig som vill fynda pärlor och smycken.

Läs mer om Peking

Världens häftigaste vattenrutschkanor

Drönarfilmer som kommer att göra dig riktigt sugen på att resa

22 av världens vackraste bokhandlar

Flexibel med din ankomstflygplats? Sök närliggande flygplatser för att spara mer.

Flygplatser nära Beijing Capital

Priser som visas på den här sidan är beräknade lägsta priser. Hittade under de senaste 45 dagarna.