Karta

Flyg till Ponta Delgada

Välkommen till Ponta Delgada, Azorernas turistcentrum med ett myller av museer, en lyxig marina och många pampiga monument.

Visum

Svenska medborgare behöver inte visum vid inresa till Azorerna.

Säsong

Sommarhalvåret är magiskt med den rika grönskan och behagliga temperaturer.

Ta sig runt

Det finns gott om bussar för att ta sig runt och upptäcka Ponte Delgada och dess omgivningar. Vill du komma fram lite snabbare kan du hyra bil eller boka en egen taxi.

Öppettider

Butikerna är öppna från kl. 09.00-12.30 och 14.00-18.30 på vardagar, på lördagar är det öppet till kl. 13.00. Större köpcentra och stormarknader har oftast mer generösa öppettider och är även öppna på söndagar.

Dricks

Det är sedvanligt att lämna dricks mellan 5-10% om du är nöjd med maten och med den service du fått.

Information och nödfall

Allmänt nödnummer 112

Svenska Konsulat i Ponta Delgada

Swedish Consulate in Ponta Delgada, Portugal Av.

Infante D. Henrique, 47 1e Esq. 9500-150

Ponta Delgada Portugal

Telefon (+351) 915 600 985

Sevärdheter


Forte de Sao Bras, byggt för att skydda värdefulla laster från rövare och pirater står detta stadiga monument lika tryggt då som nu. Även om man numera kan besöka fortet som militärt museum med spännande utställningar i rustik miljö.

Jardim Antonio Borges är en grönskande, färgsprakande, spännande trädgård med ett överdåd av intressanta detaljer. Missa inte alla de små vindlande stigar, stenkonstverk, laguner och den rikliga mängd arter som samlats här. Bara Banyan trädets häpnadsväckande rika rotsystem väcker beundran!

Portas de Cidade, stadens portar, är verkligen ikoner i staden. Här i stadens historiska centrum på torget Praca Goncalo Velho strävar de tre bågarna smäckert mot himlen. De är ett populärt motiv för fantastiska foton antingen tillsammans med den utsökt formgivna stenläggningen på torget eller med Sao Sebastio kyrkans torn i bakgrunden. På kvällen målas portarna med blått skimrande ljus.

Delfin- och valsafari. Det finns ett utbud av turer att välja på för den som vill spana på valar och delfiner. Lugnare turer i större (och bekvämare) farkoster eller snabba ryck i tuffa ribb-båtar. Tänk på att en ribb-båtstur på vågorna kräver både god kondition och att man inte är känslig för stötar och slag.

Cha Gorreana Tea är internationellt känt för sin utsökta gourmet teer. Här kan du besöka odlingen, smaka på teer, shoppa i deras butik och vandra i en makalös atmosfär. Doften av färskt te, exotiska blommor och sältan från havet kommer att ge din vandring en alldeles unik krydda. Vandringsleden här är ca 6 km lång och bjuder på en fantastisk naturupplevelse från första steget.

Flexibel med din ankomstflygplats? Sök närliggande flygplatser för att spara mer.

Flygplatser nära Ponta Delgada

Priser som visas på denna sida är uppskattade lägsta priser. Har hittats under de senaste 45 dagarna.