Karta

Flyg till Uleåborg

Uleåborg i Finland är en spännande destination med en ung befolkning och stad i snabb utveckling. Här finns många studenter, spännande företag och ett rikt kulturutbud. Flyg till Uleåborg och upplev en unik natur med både stränder och norrsken. Ta dig ut till Karlö för en härlig långpromenad på stranden eller besök naturcentret i Liminganlahti om du är intresserad av fågelskådning. För dig som tycker om att åka skidor finns fjället Rusko knappt fem kilometer utanför Uleåborgs centrum.

Allmänt om att resa till Uleåborg

Visum

Behövs inte för svenska medborgare. Du ska kunna visa upp ett giltigt pass eller nationellt id-kort.

Säsong

Året runt, beroende på vad man önskar att få ut av sin semester.

Ta sig runt

Det är smidigt att ta sig runt med hyrbil. Observera att det inte är tillåtet att använda mobiltelefon medan man kör om man inte använder sig av en handsfree. I Uleåborg är avstånden korta och det är lätt att ta sig runt till fots. Kollektivtrafiken fungerar mycket bra. Hyrcykel är också ett bra alternativ för att ta sig runt i staden.

Öppettider

De flesta butiker håller öppet mellan klockan 10.00 och 18.00 på vardagar. Större köpcenter har generösare öppettider och håller oftast öppet vardagar mellan klockan 09.00-20.00, lördagar 09.00-18.00 och söndagar mellan 12.00 och 18.00.

Dricks

Dricks ingår i restaurang- och taxinotor. Har servicen varit extra bra kan man lägga på lite extra.

Information och nödfall

Allmänt nödnummer: 112

Sveriges ambassad

Norra esplanaden 7 B

Helsingfors

Tel: +358 9 6877 660

Sevärdheter i Uleåborg (topp 5)

1. Vetenskapscentret Tietomaa

Finlands första vetenskapscentrum med en jättebiograf, många spännande utställningar och objekt som fångar uppmärksamheten både hos liten och stor.

2. Gågatan Rotuaari

Uleåborgs populära gågata är en perfekt utgångspunkt för den som besöker staden för första gången.

3. Hupisaaret

Alldeles intill stadens centrum ligger ö-området Hupisaaret. Det är ett populärt utflyktsmål känt för sina fina dammar med vita broar, trevliga vandringsstigar och sommarteatern Hupisaarten kesäteatteri.

4. Uleåborgs domkyrka

Stadens domkyrka är bygd i nyklassicistisk stil och har ett kyrktorn som mäter 50 meter. Kyrkan invigdes 1777 och genomgick en omfattande renovering efter den stora stadsbranden i Uleåborg som ägde rum 1822.

5. Uleåborgs slott

Uleåborgs slott började byggas på 1500-talet. I augusti 1793 totalförstördes slottet av ett blixtnedslag. Ruinerna av slottet är i dag en populär sevärdhet.

Snabbfakta

Invånare: Cirka 200 000

Valuta: Euro

Landsnummer: 358

Religion: Majoriteten är kristna

Tidsskillnad: UTC+2

Officiellt språk: Finska

Flexibel med din ankomstflygplats? Sök närliggande flygplatser för att spara mer.

Flygplatser nära Uleåborg

Priser som visas på denna sida är uppskattade lägsta priser. Har hittats under de senaste 45 dagarna.