Karta

Flyg till Porto

Aktuell information i december 2016

Så hittar du billiga flyg till Porto

Letar du efter billiga flyg till Porto? Skyscanner kan hjälpa dig. Med vår oberoende resesökmotor hittar du de billigaste flygen och kan flyga billigt till Porto helt utifrån dina egna önskemål.

Det enda du behöver göra är att fylla i när och vart du vill åka och så skannar vi av hela marknaden med miljontals flyg för att hitta det bästa erbjudandet åt dig.

Om du dessutom är flexibel med när du ska resa, kan du pröva Skyscanners sökfunktion ”Hel månad”. Som namnet avslöjar får du en överblick på flygpriserna under en hel månad och kan på så sätt välja det billigaste datumet.

Bästa tiden att boka flyg till Porto

Om du vet när du vill åka till Portos flygplats så kan du använda dig av Skyscanners prisagent. En gratistjänst som automatiskt övervakar prisutvecklingen på dina utvalda flyg så att du kan få det bästa och billigaste erbjudandet.

Varje gång priset på flygbiljetten som du är intresserad av förändras meddelar vi dig detta genom ett mejl.

Flygbolag som flyger till Portos flygplats

Det finns tyvärr inte några direktflyg från Sverige till Porto flygplats för tillfället, men bolagen SAS, Eurowings, KLM, Lufthansa, Swiss, Tap Portugal, Vueling, British Airways, Iberia, Brussel Airlines och Iberia flyger från Stockholm, Göteborg, Karlstad och Jönköping med en eller flera mellanlandningar. Du kan också flyga direkt från Köpenhamn med Ryanair.

Här kan du se vilka fler bolag som flyger till Porto.

Hotell i Porto

Hitta hotell i Porto här.

Ta dig till och från flygplatsen

Portos flygplats heter Aeropuerto Francisco Sa Carneiro och är belägen cirka 11 kilometer norr om stan. Tåget är ett bra alternativ för att ta sig in i centrum Det går var trettionde minut. Du kan även ta lokala bussarna nummer 601, 602, 604 och 3M in till stan. Det finns även gott om hotellbussar och taxibilar utanför ankomstterminalen.

Här kan du jämföra priser på hyrbilar mellan de olika uthyrningsbolagen på plats.

Det kan du förvänta dig på Portos flygplats

Porto flygplats är den andra mest besökta flygplatsen i Portugal. Här finns bank-och växlingskontor, VIP.-lounger och ett flertal bankomater. Gratis wifi är tillgängligt på hela flygplatsen. Om du är hungrig och törstig har du nära till många restauranger, kaféer och barer med lokal och internationell mat och drycker. Det finns även bra shoppingmöjligheter i form av tax free och mindre butiker som säljer allt från kläder, souvenirer och smycken till accessoarer, skor, leksaker och elektronik.

Vädret och bästa tiden att åka till Porto

Som alltid i södra Europa blir det väldigt varmt och trångt mitt i sommaren. Maj–juni och september är perfekt.

Allmänt om att resa till Porto

Saker att se och göra i Porto

Portugals huvudstad Lissabon har blivit ett populärt resmål under de senaste åren, men missa absolut inte heller Porto. Om du i Lissabon får storstadspuls får du här lugn och ro och väldigt vackra saker att vila dina ögon på. Den slingrande floden Douro delar staden i två delar. På norra sidan finns centrum med sina kaféer, barer och restauranger och alla butiker. Missa inte den stora matmarknaden i närheten av järnvägsstationen som säljer allt från levande hönor till fiskar du aldrig någonsin sett. Spana även in alla vackra kyrkor som ofta är smyckade med det typiska portugisiska kaklet på utsidan.Kyrkan Igreja dos Extintos Carmelitas i närheten av universitet är ett måste om du gillar arkitektur och lokalt hantverk.

Visum

Nej, det behövs inte.

Ta sig runt

Du kan gå till det mesta, men det finns också charmigt, skamliga spårvagnar. Taxi är också billigt.

Öppettider

Bankerna har öppet från kl. 8.30 till 15.00, måndag till fredag. Butiker har öppet mellan 9.00 och 13.00 och mellan 15.00 och 19.00, måndag till fredag. Lördagar mellan klockan 9.00 till 13.00. Söndagar stängt.

Dricks

Dricks ingår i restaurang - och taxinotor men det är vanligt att man ändå betalar mellan 5 och 10 procent på krognotan. Samma gäller för taxi.

Nödnummer: 112

Invånare: Cirka 219.000

Valuta: Euro

Landsnummer: 351

Religion: Majoriteten är katoliker

Tidsskillnad: −1 timme

Officiellt språk: Portugisiska 

Flexibel med din ankomstflygplats? Sök närliggande flygplatser för att spara mer.

Flygplatser nära Porto

Vanliga frågor

Det finns 1 flygplats i Porto: Porto.
Transavia France, KLM, transavia, Vueling Airlines, Volotea, eurowings, Azul Airlines och Laudamotion flyger alla direkt till Porto.
Den billigaste månaden att flyga till Porto är mars.

Priser som visas på denna sida är uppskattade lägsta priser. Har hittats under de senaste 45 dagarna.