Karta

Flyg till Olbia

Välkommen till Olbia, porten till undersköna kusten Costa Smeralda, på Sardinien.

Visum

Svenska medborgare behöver inte visum för att besöka Olbia.

Säsong

Med sitt härliga medelhavsklimat lockar Olbia till besök året runt. Dock är sommar och höst varmast och den mest populära tiden att resa hit.

Ta sig runt

Olbia är en stad som erbjuder många möjligheter för att komma sig runt. Tillräckligt liten för att utforskas till fots eller på cykel och ett välfungerande nät för busstrafik för den som vill längre bort från stadskärnan.

Öppettider

Butiker håller vanligtvis öppet kl. 8.30-13.00 och 15.00-19.00.

Dricks

Du behöver inte ge dricks i Olbia men självklart får du om du vill. Kutym är ändå att man lämnar kvar mindre slantar vid kontant betalning på restaurang - kanske snarare för att slippa vänta på sin växel än för att uppmärksamma god service. Detsamma gäller vid barservering. Ofta ingår det redan på restaurangnotan servizio (serviceavgift) och/eller coperto (kuvertavgift) vilket ersätter dricksen. Däremot kan du visa uppskattning genom att ge dricks såväl till hotellets portier och städpersonal som till guide och chaufför om du tagit del av en sightseeingtur.

Information och nödfall

Allmänt nödnummer 112

Sveriges ambassad tel. 064-419 44

Sevärdheter

Arkeologiska museet bjuder på ingående utställningar vilka genom sina artefakter redogör för områdets historia med allt från romaramuletter och keramik till Nuraghicföremål.

Tenute Olbio 7 km söder om centrum lockar med guidade turer bland vinrankor och avslutande provsmakning i den granitklädda källaren. Här kan du smaka viner men även korv, ost och andra lokala delikatesser. Egendomen breder ut sig över 60 hektar på den Galluriska landsbygden. Landskapet är sagolikt vackert speciellt på våren då träd och blommor står i all sin prakt bland ängar, sjöar och mäktiga ekar.

Piazzetta, att ses och att synas och att titta på. Allt finns här på det charmiga lilla torget mitt i nätet av diskreta shoppinggränder. Från piazzan kan du ta trapporna upp till Sottopiazza och La Passeggiata som stoltserar med de fina butikerna - Cartier, Gucci, Prada m.fl.

Kyrkan San Simplicio. Denna romerska granitkyrka byggdes i slutet av 1100 och början av 1200talen och anses vara Galluras viktigaste medeltida monument. Se speciellt på den intressanta och lite märkliga blandningen av toskansk och lombardisk stil och freskerna föreställande medeltida biskopar.

Det lilla naturreservatet Capo Figaro reser sig bakom hamnen. Stigar och leder vindlar fram genom parken och slutar oftast vid den övergivna fyren på toppen. En plats för trevliga promenader och försiktiga naturupplevelser. 

Hotell i Olbia

Hitta hotell i Olbia.

Flexibel med din ankomstflygplats? Sök närliggande flygplatser för att spara mer.

Flygplatser nära Olbia

Priser som visas på denna sida är uppskattade lägsta priser. Har hittats under de senaste 45 dagarna.