Karta

Flyg till Okinawa Naha

Välkomen till Okinawa, de sydligaste japanska öarna i de asiatiska tropikerna. Historien ligger nära till hands här, Gusuku, de historiska och religiösa borgarna är fortfarande i gott skick idag nästan 1000 år efter att de byggdes och under vattenytan kan man se lämningar från plan som störtade under andra världskriget. Om du njuter av naturupplevelser finns här mycket att se och utforska. Med sina många korallrev har Okinawa många olika marina arter och de tropiska förhållandena har lett till en rik fauna och flora. I denna paradislika övärld finns allt man kan tänka sig, öar där man kan spendera tiden ifred på en skön strand, eller de stora städerna Naha och Okinawa om man vill umgås med det trevliga öfolket.

Allmänt om att resa till Okinawa

Visum

Du får som svensk medborgare stanna upp till 90 dagar så länge passet är giltigt till vistelsens slut. Inget visum krävs.

Säsong

Med sitt subtropiska klimat så är öarna ett trevligt resmål året om med temperaturer som sällan sjunker under 20+. Dock är det värt att undvika september då tyfonerna är som starkast.

Ta sig runt

Mellan öarna kan man flyga relativt billigt. Det går många båtar, dock korta rutter så det gäller att planera väl. På öarna och i städerna kan man åka buss, tider och priser står på engelska och systemet är välordnat. Annars kan man hyra bil, värt att observera är att man kör på vänster sida och att man ska vara beredd att uppvisa internationellt körkort.

Öppettider

Butiker och restauranger håller generellt sett öppet kl. 09.00-20.00 under sommaren och kl. 09.00-19.00 under vintern.

Dricks

Att ge dricks kan för vissa vara likt en förolämpning i Japan, så om du tyckte om maten kan du istället säga "domo arigato" vilket betyder tack, eller "derishasu" vilket betyder utsökt eller delikat.

Information och nödfall

Numret beror på vilken av öarna eller städerna du besöker så kolla upp innan du åker vilket nummer som gäller.

Svenska ambassaden ligger i Tokyo

Embassy of Sweden

1-10-3-100 Roppongi, Minato-ku

Tokyo 106-0032

Tel +81 3 5562 5050.

Sevärdheter i Okinawa

Shuri-jo är en gusuku, eller en gammal borg, från kungariket Ryukyus tid. Borgen är belägen nära Okinawas största stad Naha. Den har sedan den blev skadad i andra världskriget restaurerats och är nu vackrare än någonsin. Borgen var en gång i historien en av de viktigaste platserna och här finns många tjusiga sevärdheter, bland annat den stora porten Shureimon och den otroliga trädgården Shikina-en.

Okinawa Prefectural Museum är ett relativt nytt museum byggt i stil efter de gamla gusukerna (borgarna). Här visas konst, historia och naturhistoria med fokus på Okinawa öarna. Framför muséet finns två mindre byggnader föreställande en butik och ett hem byggt på traditionellt Okinawiskt vis. I konstgalleriet visas konst främst från konstnärer relaterade med Okinawa men även andra japanska och ibland även amerikanska konstnärer. Med sitt stora och breda utbud så har muséet någonting att upptäcka och njuta av för alla.

Taketomi, den lilla ön med endast 300 invånare, är absolut hur mysig som helst. På ön finns flera stränder varav två är speciella då sanden är av skimrande skal, har man tur kan man hitta en fin liten stjärna eller köpa en i någon av öns butiker. Ön har mycket att erbjuda så innan du dyker i de lockande blå böljorna kan du åka en tur med en kärra dragen av en vattenbuffel och lyssna på en guide som berättar gamla folkvisor medans han spelar på en sanshin.

Okinawa Churaumi Akvariet anses vara ett av världens största akvarier. Här visas koraller, fiskar och djuphavs arter av alla de slag i över sjuttio olika tankar. Akvariet är även unikt då det är det enda i världen som har valhajar i fångenskap. Namnet beskriver nog ändå akvariet bäst, ordet churaumi betyder den vackra oceanen vilket är väldigt passande för denna otroliga anläggning.

De sydöstra botaniska trädgårdarna. En otrolig trädgård i staden Okinawa. Med över 2000 olika arter av blommor, palmer, fruktträd, etc. så finns här ingen brist på vackra växter. Magiskt grönskande färgstarkt och förtrollande. Samtidigt. Trädgården visar även upp en magnifik karpsjö och sin samling exotiska insekter.

Flexibel med din ankomstflygplats? Sök närliggande flygplatser för att spara mer.

Flygplatser nära Okinawa Naha

Priser som visas på denna sida är uppskattade lägsta priser. Har hittats under de senaste 45 dagarna.