Karta

Flyg till Holland

Nederländerna och i synnerhet Amsterdam är en av våra absolut populäraste weekenddestinationer. Här finns gott om museer, kaféer och inte minst fina parker att besöka. Nederländerna är ett av de mest tätbefolkade länderna i världen och invånarna är kända för att ta sig fram på cykel så gott som alltid. Vad många inte känner till är att Nederländerna också har flera riktigt fina sandstränder, däribland stranden vid Callantsoog som är den bredaste och som har den vitaste sanden. På landsbygden hittar man de kända kvarnarna och parken Keukenhof där det blommar en ansenlig mängd tulpaner varje år.

Visum

Inget visumkrav för svenska medborgare. Tänk dock på att ta med giltigt pass eller nationellt ID-kort.

Säsong

Året runt.

Ta sig runt

Nederländerna är känt för sin livliga cykeltrafik och cykeln är det i särklass populäraste transportmedlet. Det är möjligt att hyra cykel i de större städerna. Kollektivtrafiken är också ett alternativ, den är väl utbyggd och fungerar smidigt.

Öppettider

De flesta affärer håller öppet mellan 10.00-18.00 under vardagar och 10.00-17.00 på lördagar. Många affärer i centrum håller öppet extra länge på fredagar, oftast fram till 21.00.

Dricks

Dricksen är inräknad i notan. Det är dock vanligt att avrunda uppåt.

 

Information och nödfall

Allmänt nödnummer: 112

 

Sveriges ambassad

Jan Willem Frisolaan 3

2517 JS Den Haag

Tel: +31 70 412 02 00

 

Sevärdheter (topp 5)   

 

 

1. Keukenhof

Parken är känd för sina vackra tulpaner och lockar besökare från hela världen. Keukenhof ligger utanför staden Lisse och har öppet under två månader varje år.

2. Rijksmuseum

Nederländernas nationalmuseum öppnade 1885 och inhyser många mästerverk, däribland målningar av Rembrandt. Museet ligger i Amsterdam.

3. Madurodam

En miniatyrstad i Haag byggd i skala 1:25. Uppskattad både bland barn och vuxna.

4. Diergaarde Blijdorp

Ett av Nederländernas största besöksmål. Denna djurpark, som ligger i Rotterdam, lockar närmare 1,4 miljoner besökare varje år.

5. Rembrandtmuseet

Besök den store konstnärens hem och studio i centrala Amsterdam. Huset och inredningen har restaurerats och inretts med möbler och objekt från Rembrandts tid.

 

 

 

 

 

Snabb fakta

 

Invånare

Cirka 16,8 miljoner

Valuta

Euro

Landsnummer

31

Religion

Majoriteten är katoliker.

Tidsskillnad

Ingen

Officiellt språk

Nederländska

Resor till Holland

Vill du sätta ihop din resa till Holland helt på egen hand? Här på Skyscanner kan du, förutom att jämföra flyg, även söka efter och boka hotell. Hotell-sökmotorn är gratis att använda och inkluderar allt från budgethotell till de allra finaste. Det blir både smidigare och billigare att använda Skyscanner för hela din resa till Holland.

Priser som visas på denna sida är uppskattade lägsta priser. Har hittats under de senaste 45 dagarna.