Karta

Flyg till Maldiverna

Maldiverna är känd som en av världens mest romantiska destinationer. Det är hit som kändisarna kommer för att fira, och det är inte svårt att förstå varför. Ögruppen är känd för sina exklusiva boenden, paradisstränder och sitt kristallklara vatten. Maldiverna är en perfekt destination för den som vill njuta av sol och bad och tillbringa långa dagar under palmernas skugga. Maldivernas största sevärdhet är naturen och du får extra mycket ut av din semester om du tar dig ut och snorklar. I Maldivernas vatten hittar du både både korallrev, sköldpaddor och färgglada fiskar. På många öar är det också möjligt att hyra kanot eller vindsurfingbräda.

Visum

Visum krävs för resa till Maldiverna. Svenska medborgare får ett 30-dagars visum vid ankomst i landet.

Bästa tiden att åka till Maldiverna

Bästa tiden att besöka Maldiverna är mellan oktober och april.

Flyg till Maldiverna

Hos Skyscanner kan du jämföra billiga flyg till Maldiverna och sedan boka dina flygbiljetter direkt genom att klicka dig vidare till resebyråernas och flygbolagens webbsidor. Flyg till Male (med mellanlandning) finns från bland annat Stockholm, Göteborg och Malmö. Flygbolagen som trafikerar sträckan är bland annat Emirates, Qatar Airways och Turkish Airlines.

Resor till Maldiverna

På Skyscanners hemsida kan du inte enbart jämföra flyg, utan även hotell på Maldiverna. Det är bara att boka ditt flyg till Maldiverna och därefter gå till vår hotellsökning för att hitta det bästa stället för dig att bo på Maldiverna. Vi har allt från lyxhotell till budgetboende. Skyscanners sökmotor är gratis att använda. Det tillkommer inte några extra kostnader för att boka din resa till Maldiverna via oss.

Allmänt om att resa till Maldiverna

Dricks

Lägg på 15 procent extra på restaurangnotan och ge städpersonalen 20-40 kronor om dagen.

Resa runt på Maldiverna

De närmaste öarna från flygplatsen nås enklast med båt. I övrigt gäller sjöflygplan. På öarna tar man sig vanligtvis fram till fots. På ön Malé finns det taxi och många besökare tar sig också fram på cykel.

Nödnummer

Polis: 119
Brandkår: 118
Ambulans: 102

Tidsskillnad

UTC+5

Invånare

Cirka 360 000

Valuta

Rufiyah (Rf)

Språk

Dhivehi

Religion Majoriteten av befolkningen på Maldiverna är muslimer. Topp 5 sevärdheter på Maldiverna

1. Nationalmuseet
Nationalmuseet i Malé är ett måste för dig som är intresserad av landets historia. Här hittar du bland annat gamla vapen, kostymer och en korallstensskulptur av Lord Buddhas huvud.

2. Hukuru Miski
I Malé finns ett 20-tal moskéer och den äldsta av dem är Hukuru Miski som är känd för sina steninristningar.

3. Hamnen i Malé
Den välbesökta och livliga hamnen i Malé är ett måste för den som besöker Maldiverna. Här finns trevliga serveringar och tehus och mycket annat att titta på.

4. Singapore Bazaar
Basaren är en favorit både bland turister och lokalbor och här kan du fynda allt från färsk fisk till souvenirer att ta med hem.

5. Nakatchafushi
Denna lagun anses vara en av Maldivernas vackraste platser.

Priser som visas på denna sida är uppskattade lägsta priser. Har hittats under de senaste 45 dagarna.