Karta

Flyg till Caticlan (Boracay)

Välkomen till Caticlan på Filippinerna. Flygplatsen här välkomnade resenärer med siktet inställt på en paradisvistelse på ön Boracay, ca 20 minuters båtresa bort.

Allmänt om att resa till Caticlan

Visum

Det finns olika typer av visum för svenska medborgares inresa till Filippinerna. Vid en vanlig semesterresa på mindre än 30 dagar har man dock alltid fritt inträde.

Säsong

Här är underbart året runt men undvik kanske den våtaste säsongen juli till oktober om du är ute efter mest sol och bad.

Ta sig runt

Promenera, cykla eller haffa en cykeltaxi för att ta dig runt. Observera att det kan vara bra att komma överens om priset på förhand!

Öppettider

Affärer och centers vill ge sina besökare god service och har oftast öppet både sent på vardagar och generöst även på helgen.

Dricks

Om du är nöjd är kan du ge dricks och det är välkommet. Service charge är ibland adderat på notan men oftast inget som kommer din servitör till godo.

Information och nödfall

Polis 135,166

Brandkår 888

Svenska Konsulatet i Manila:

Swedish Consulate General in Manila

the Philippines 6/F First Maritime Place

7458 Bagtikan Street

San Antonio Village

Makati Manila Philippines

Telefon (+63) 2 89 61 160 (+63) 2 89 61 261

Sevärdheter

White Beach, ca 20 minuter med båt från Caticlan till Boracay och paradiset. Här är smältpunkt för all aktivitet och underskönt paradisiskt. Stranden är delad i tre delar efter de båtstationer som tidigare fanns här. Söder om station 3 hittar du budgetboende och resten av stranden är mer kommersiell med högre boendestandard och bästa stranden längst norr om station 1.

Vindsurfing och kitesurfing är utmärkt aktiviteter att pröva på här. Väderförhållandena är exemplariska och t.ex. Bulabog Beach på östra sidan av Boracay (20 minuter med båt från Caticlan) lockar surfare av alla slag.

Stranden på kvällen. Boracays stränder håller charm och atmosfär även efter mörkrets inbrott. med kuddar, bänkar, lyktor och musik blir stranden ett uppskattat vardagsrum för att umgås avslappnat med andra och varandra, äta gott och njuta av sammetsmjuka nätter. Ibland lyses strands upp av en magisk eldshow.

Aktiviteter finns för den sportige och äventyrlige - men även för den som stilla vill njuta goda måltider och det härliga klimatet. Men om du tänker röra på dig och uppleva lite mer kan du hoppa på en ö-hoppning tur, dyka, snorkla, åka parasailing, segla en liten segelbåt (superromantiskt i solnedgången!), paddla, simma som en sjöjungfru, klå kompisen i en ATV-kamp, hänga på i en match på stranden… eller gör din semesterfirande kompis sällskap på en tur genom ortens kulinariska äventyr.

Willy´s Rock, en vulkanisk formation och ett känt landmärke ligger ca 100 meter ut i det grunda vattnet vid White Beach, station 1. Den slottsliknande sevärdheten dominerar utsikten på ett unikt sätt. Vad gärna ut och ta trapporna upp till det lilla kapellet på toppen. Detta är en av Boracays mest fotograferade platser och utsikten härifrån är hänförande.

Flexibel med din ankomstflygplats? Sök närliggande flygplatser för att spara mer.

Flygplatser nära Caticlan (Boracay)

Vanliga frågor

Det finns 1 flygplats i Caticlan: Caticlan (Boracay).
Cebgo, AirAsia, Philippines AirAsia, Cebu Pacific, PAL Express, Air Swift, ANA (All Nippon Airways) och Philippine Airlines flyger alla direkt till Caticlan (Boracay).
Den billigaste månaden att flyga till Caticlan (Boracay) är januari.

Priser som visas på denna sida är uppskattade lägsta priser. Har hittats under de senaste 45 dagarna.