Karta

Flyg till Murcia

Informationen är från april 2017.

Hitta billiga flyg till Murcia

Letar du efter billiga flyg från Sverige till Murcia? Låt Skyscanner hjälpa dig! Med vår söktjänst behöver du bara välja din destination och resedatum, så söker vi bland miljontals flyg för att hitta de billigaste alternativen för dig. Prova vårt sökverktyg Hel Månad och se vilka dagar du kan flyga billigast på.

Bästa tiden att boka ett flyg till Murcia-San Javier Airport

När är det bäst att boka ett flyg till Murcia? Titta gärna närmare på vårt verktyg Bästa Tid att Boka för att se hur långt i förväg du bör boka för att få ett så bra pris som möjligt. Prova också vår kostnadsfria Prisagent som meddelar dig när priset på ditt flyg är som bäst.

Flygbolag som flyger till Murcia från Sverige

Inga flygbolag flyger direkt från Sverige till Murcia. Det finns dock flyg med mellanlandning. Se vilka flygbolag som erbjuder flyg från Sverige till Murcia.

Till och från Murcia-San Javier Airport

Murcia-San Javier Airport ligger cirka fyra kilometer från San Javier i sydöstra delen av Spanien och inte långt från orter som Torrevieja och Alicante. En taxiresa från flygplatsen till Torrevieja eller Murcia kostar cirka 600 kronor. Ska du åka taxi till Alicante får du räkna med att betala cirka 1400 kronor. Hyrbil är ett annat alternativ. Se vilka hyrbilsföretag som erbjuder hyrbil på Murcia flygplats.

På Murcia-San Javier Airport

Murcia flygplats är en liten flygplats som betår av en terminal. Här finns ett basutbud av service, exempelvis en delikatessbutik, en tax free-butik och en skoaffär. Det finns också ett antal matställen på flygplatsen, däribland restaurangen Serunion och Subway. Murcia flygplats har två gånger belönats som bästa flygplats i den mindre kategorin.

Bästa tiden att besöka Murcia

Murcia lockar besökare under större delen av året, även om de flesta kommer hit under våren och hösten då temperaturerna är behagliga och lämpar sig för strosande i staden. Murcias läge, drygt tre mil från badorten Torrevieja och den spanska solkusten, gör att många också kommer hit på sommaren för att njuta av sol och bad.

Vädret i Murcia

Temperaturerna i Murcia sjunker sällan under nollstrecket. Den kallaste månaden är januari då temperaturerna kan vara drygt fem grader nattetid. Under våren, mars till maj, kan du räkna med cirka 18-23 grader och under hösten, oktober till november, cirka 12-18 grader. Somrarna i Murcia är ofta heta och allra varmast blir det i juli då medeltemperaturen ligger på 29 grader.

Se och göra i Murcia

Murcia ären stad med cirka 400 000 invånare som ligger vid floden Segura. Ett av stadens främsta besöksmål är katedralen från 1300-talet. Torget utanför katedralen, Plaza Cardinal Belluga, och det färggranna Biskopens palats är två andra sevärdheter. Stadens gamla stadskärna är lätt att upptäcka till fots bjuder på många vackra byggnader men också broar i olika stilar som går över floden Segura. Under våren anordnas flera festivaler i Murcia som exempelvis Bando de la Huerta. En internationell kulturfestival anordnas i maj månad varje år.

Mer information

Hitta hotell i Murcia.

Flexibel med din ankomstflygplats? Sök närliggande flygplatser för att spara mer.

Flygplatser nära Murcia

Priser som visas på denna sida är uppskattade lägsta priser. Har hittats under de senaste 45 dagarna.