Karta

Flyg till Moldavien

Informationen är från maj 2018

Ett av Östeuropas minst kända resmål är en destination som med stor sannolikhet kommer att överraska dig. Moldavien bjuder på en imponerande historisk arkitektur, mängder med kloster och ett överraskande grönt landskap (under Sovjettiden kallades Moldavien för Sovjets trädgård). Den låga prisnivån i landet är ett stort plus, liksom de överraskande goda lokala vinerna.

Billiga flyg till Moldavien

Hitta billiga flyg till Moldavien med Skyscanner. Prova vårt sökverktyg Hel månad för att hitta de billigaste dagarna att flyga på under en månad. När är det bäst tid att boka en flygbiljett till Moldavien? Skyscanners Prisagent meddelar dig när priset på ditt utvalda flyg är som lägst. Skyscanners sökverktyg kostar ingenting och är enkla att använda.

Flyg till Moldavien från Sverige

Flyg till Moldavien från Sverige finns från Stockholm, Göteborg, Jönköping, Malmö och Umeå. Du kan också ta ett flyg till Moldavien från Köpenhamn.

Flygbolag som erbjuder flyg till Moldavien

Inga flygbolag flyger direkt från Sverige till Moldavien. Flera flygbolag erbjuder dock flyg till Moldavien med mellanlandning, däribland Turkish Airlines, Austrian Airlines och Lufthansa. Här finns en lista över samtliga flygbolag som flyger till Moldavien.

Allmän information om att resa till Moldavien

Svenska medborgare behöver visa upp ett pass eller nationellt ID-kort vid inresa till Moldavien. Tänk på att resehandlingen bör vara giltig i tre månader vid inresa.

Bästa tiden att besöka Moldavien

April och maj anses vara de bästa månaderna för ett besök i Moldavien. Under denna tid är vädret som behagligast.

Hur är vädret i Moldavien?

Moldavien har ett kontinentalt klimat med kall höst och vinter och mild vår och sommar. Under sommaren ligger temperaturerna på runt 20 grader och under vintern på cirka -4 grader. Under tidig sommar samt oktober är kraftiga regnfall vanligt förekommande.

Saker att se och göra i Moldavien

Moldavien har en mängd sevärdheter och platser värda ett besök. Bland de mest populära sevärdheterna i Moldavien finns klostret Orheiul Vechi, parken Stefan cel Mare Central Park och gamla Soroca Fort. I huvudstaden Chisinau bör du inte missa det nationalhistoriska museet, stadens botaniska trädgård och den nyantika katedralen.

Hotell i Moldavien

Letar du efter hotell i Moldavien? Med Skyscanner kan du söka, jämföra och hitta ditt hotell i Moldavien.

Flyg till Moldavien

Från Till Flygbolag
Stockholm Chisinau Ukraine International, LOT

Priser som visas på denna sida är uppskattade lägsta priser. Har hittats under de senaste 45 dagarna.