Karta

Flyg till Kenya

Fantastiska stränder med tillhörande korallrev, en otrolig natur och kanske Afrikas bästa djurliv; det finns många anledningar att besöka Kenya. Landet har lockat turister i många år och är du ute efter en klassisk safari så är det hit du ska. Huvudstaden Nairobi är en perfekt utgångspunkt och har en nationalpark belägen knappt åtta kilometer från centrum. Flyg till Kenya och besök Nairobi där du hittar några av kontinentens bästa restauranger och ett stort utbud av boendealternativ med allt från femstjärniga hotell till enkla vandrarhem.

Med anledning av det allmänna säkerhetsläget i Kenya uppmanas resenärer att iaktta försiktighet och hålla sig uppdaterade om utvecklingen på Swedenabroad (link).

Visum

Ja, visum kan fås vid kenyanska ambassaden i Stockholm eller direkt vid ankomst till någon av Kenyas internationella flygplatser. Avgiften (50 USD) ska betalas kontant i dollar. Giltigt pass ska kunna visas upp.

Säsong

Januari-mars samt juli-oktober är de bästa perioderna för ett besök, övriga månader är det regnperiod.

Ta sig runt

I Nairobi är det enkelt att sig runt till fots. Taxi och minibussar, matatus, är populära transportmedel.

Dricks

I Kenya är det kutym att ge dricks. På restauranger förväntas man ge 10 procent i dricks och till övrig servicepersonal, exempelvis hotellstäderskor ges 1 USD per dag.

Information och nödfall

Allmänt nödnummer: 999

Sveriges ambassad

United Nations Crescent, Gigiri

Nairobi

Tel: +254 (0)20 423 40 00

Sevärdheter (topp 5)

1. Mount Kenya National Park

Afrikas näst högsta berg är omgivet av skog och området har ett rikt djurliv bestående av bland annat apor, bufflar, elefanter och antiloper.

2. Mombasakusten

Kenyas kust är omgiven av korallrev och är en utmärkt plats för både dykare, surfare och seglare.

3. Nairobi National Park

Kenyas äldsta nationalpark är belägen strax utanför huvudstadens centrum och inhyser de flesta av kontinentens vilda djur.

4. Lamu Island

Denna ö i Kenyas arkipelag har lyckats hålla sig opåverkad av massturismen och är en charmig destination där åsnor är det vanligaste transportmedlet.

5. Masai Mara National Reserve

Kenyas främsta turistattraktion lockar tusentals besökare varje år som kommer hit för att bland annat kunna se zebrornas vandring från Serengeti i Tanzania.

Snabb fakta

Invånare: Cirka 39 miljoner

Valuta

Kenyansk shilling (KES)

Landsnummer: 254

Religion: Majoriteten kristna

Tidsskillnad: UTC+3

Officiellt språk: Engelska, swahili 

Resor till Kenya

Oavsett om du är ute efter ett lyxhotell eller ett budgetboende, kan du med hjälp av Skyscanners hotellsökning hitta ett boende som passar dig och på så sätt sätta ihop din egen resa till Kenya. Att boka hotell och flyg till Kenya via oss kostar ingenting extra men tillåter dig att vara flexibel med dina val.

Priser som visas på denna sida är uppskattade lägsta priser. Har hittats under de senaste 45 dagarna.