Karta

Flyg till Havanna

I delar av Havanna är det som om tiden stått stilla. Åtskilliga byggnader från sextonhundratalet står ännu kvar, dock har åren skoningslöst låtit fasaderna förfalla. Den gamla stadsdelen, La Habana Vieja, engagerar, väcker känslor och förundran. Att bara hänga på en uteservering vid Parque Central är en upplevelse i sig. Kubanerna bjuder på mycket kärlek, livsglädje och sorglöshet. Havanna är fyllt av färg, musik och dans och otroligt glada människor. Vart man än går möts man av sång, dans och stora leenden. Gränderna känns färgglada med byggnader målat i blått, gult och rött. Kvinnor med stora cigarrer och färgglada klänningar strosar omkring.

Visum

Ackreditering, visum eller turistvisum måste man ordna i Sverige innan avresan. För svenska och andra skandinaviska medborgare som ska på en semesterresa räcker det vanligtvis med turistvisum. Observera dock att passet måste vara giltigt minst 6 månader och att ett turistvisum kan utfärdas för högst en månad i taget.

Säsong

Man kan resa till Kuba året runt. Man ska dock vara uppmärksam på att det är risk för orkaner i perioden augusti – oktober. De drabbar ibland ön, men ofta drar de förbi Kuba. Under vår sommarperiod är temperaturen och fuktigheten högst. Högsäsongen är december – februari samt i juli.

Ta sig runt

Det finns lokalbussar och liknande, men bussarna går lite som dem vill, däremot fungerar taxi hur bra som helst.

Öppettider

Bankerna har öppet från 8.30 till 12.00 och från 13.30 till 15.00 (måndag-fredag) och från 8.30 till 10.30 (lördag). Butikerna har öppet från 9.00 till 19.00 (måndag-fredag).

Dricks

Kuba är väldigt fattigt och deras löner är minimala i jämförelse med våra, så dricks uppskattas verkligen.

Nödnummer

Polis: 106

Ambulans: 105

Asistur: (allmänt nödnummer för turister) 866 8527

Sevärdheter (topp 5)

Partagas Cigarrfabrik

Denna fabrik ligger bakom Capitolbyggnaden. Kuba är känt för att producera världens bästa cigarrer och några kända märken är Cohiba, Montecristo, Hoyo de Monterrey, Romeo & Julieta, Partagas, Bolivar och Robiana. Fabriken kan besökas och en gång i halvtimmen hålls guidade turer.

Capitol

Byggt på 1930-talet, här huserar idag den kubanska vetenskapsakademien och här finns världens tredje högsta inomhusstaty. Capitolbyggnaden påminner mycket om Capitolium i Washington, USA.

Calle Obispo

Förmodligen Havannas mest levande gata, fylld av butiker och historiska platser. Här får du verkligen ta del av den kubanska livsglädjen och den kubanska själen. Restauranger, barer och bilarna ger en glimt av det svunna 1950-talet.

Havannas strandpromenad

Det här är ett måste för alla besökare. Havannas vackra strandpromenad har fantastiska utsiktsplatser och är en samlingspunkt både för lokalbefolkningen och för turister.

Revolution Square

Havannas politiska centrum som domineras av en staty föreställande Kubas nationalhjälte José Martí samt enorma målningar av revolutionshjältarna Che Guevara and Camilo Cienfuegos.

Snabbfakta

Invånare: Cirka 2,1 miljoner.

Valuta: Peso och konvertibel peso.

Landsnummer: 53

Religion: Majoriteten är katoliker

Tidsskillnad: - 6 timmar ( På vintern -5 tim)

Officiellt språk: Spanska 

Hotell i Havanna

Hitta hotell i Havanna

Flexibel med din ankomstflygplats? Sök närliggande flygplatser för att spara mer.

Flygplatser nära Havanna

Vanliga frågor

Det finns 2 flygplatser i Havanna: Havanna och Havanna.
Delta, KLM, Sunrise Airways, Aruba Airlines, Bahamasair, Cubana, Copa och Conviasa flyger alla direkt till Havanna.
Den billigaste månaden att flyga till Havanna är november.

Priser som visas på denna sida är uppskattade lägsta priser. Har hittats under de senaste 45 dagarna.