Karta

Flyg till Goa

Goa, ungefär mitt på Indiens västkust, och 60 mil söder om Bombay är Indiens minsta stat. Många säger att Goa inte är det "riktiga" Indien - 450 år av portugisiskt styre med kristendom och sydeuropeisk arkitektur har lämnat spår. Dessutom är delstaten i de flesta hänseenden betydligt mer liberal och tolerant än resten av landet

Tempel, hippiemarknader och spökstäder, heliga män, elefanter och exotiska kryddor. För semesterfiraren som vill kombinera sol och bad med färgstarka intryck och annorlunda upplevelser är indiska Goa perfekt.

Visum

För att få resa in i Indien krävs det att man har ett giltigt visum. Detta kostar 440 kronor och man ansöker om det via den Indiska ambassaden.

Säsong

Temperaturen i Goa är relativt jämn över året men nederbörden varierar kraftigt mellan årets månader. Monsunperioden varar mellan juni och september/oktober med kraftiga regn till följd. Under regnperioden är det många hotell, butiker och restauranger som håller stängt, men det blir inte helt öde i Goa bara för det. Många Indier har nämligen semester under sommaren och spenderar sin tid här.

Ta sig runt

Trafiken är kaotisk. Kör inte själv! Taxi är mycket billigt och det går att hyra bil och chaufför dagsvis till bra priser.

Öppettider

Affärer och butiker har väldigt varierande öppettider men många öppnar tidigt och stänger sent med långa siestor från cirka 12.00 till eftermiddagen.

Dricks

Många som jobbar inom turistnäringen är beroende av dricks så att ge några rupier är en god vana. Exakt hur mycket är lite beroende på vilket ställe du är på och hur prisnivån ser ut, men ungefär 5-10% på notan är inte helt fel.

Nödnummer

Polis: 100

Ambulans: 101

Brandkår: 102

Sevärdheter (topp 5)

Calangute

En charmig, myllrande stad med lång, tätbefolkad strand och med rätt högt inslag av turistiga krimskramsbutiker kring gatorna ned mot havet. Men här finns också ett starkt inslag av indiskt vardagsliv med lokala matmarknader, hantverkare, skrädderier, tempel och kokosnötsplockare.

Old Goa

Old Goa var i århundraden huvudstaden för Portugals asiatiska kolonier. Från 1510 till 1835 var den en av världens mest omsusade städer, ofta liknad vid Amsterdam eller Lissabon på grund av sin omfångsrika, starkt inkomstbringande handel och sin eleganta och överdådiga arkitektur.

Kryddmarknaden Sahakari

Det är som att vandra runt i en prunkande botanisk trädgård. Här odlas bland annat guava, ananas, cashewnötter, citrongräs, papaya, kanel, kardemumma och ett stort antal frukter och kryddor som vi saknar svenska namn för.

Panaji

Rofyllda och idylliska Panaji utgör en avgörande kontrast till den i övrigt så livfulla och tätbefolkade staten. Stadsdelarna Fontainhas och Sao Tomés vindlande gator kantas av pastellfärgade portugisiska 1800-talshus, prydda med fönsterluckor, balkonger och skogar av pelargoner.

Fynda på marknaden

Gillar du att shoppa har du kommit till paradiset. Överallt i Goa finns affärer, marknader och varustånd och till priser som är rena drömmen. Det finns otroligt mycket att välja på: smycken, mattor, textiler, kläder, kryddor, hantverk och juveler. Ofta kan du pruta ner priset till en femtedel, speciellt på marknaderna.

Snabbfakta

Invånare: Cirka 1 miljon.

Valuta: Rupies

Landsnummer: 91

Religion: 65% är hinduer, 30% kristna och resterande 5 % muslimer.

Tidsskillnad: +3,5 timmar

Officiellt språk: konkani, marathi samt engelska. 

Flexibel med din ankomstflygplats? Sök närliggande flygplatser för att spara mer.

Flygplatser nära Goa

Vanliga frågor

Det finns 1 flygplats i : Goa.
Trujet, Qatar Airways, Oman Air, Singapore Airlines, Alliance Air, Air Arabia, Vistara och Air Mauritius flyger alla direkt till Goa.

Priser som visas på denna sida är uppskattade lägsta priser. Har hittats under de senaste 45 dagarna.