Karta

Flyg till Gällivare Lapland

Aktuell information i november 2016

Så hittar du billiga flyg till Gällivare

Letar du efter billiga flyg till Gällivare flygplats? Skyscanner kan hjälpa dig. Med vår oberoende resesökmotor hittar du de billigaste flygen och kan flyga billigt till Gällivare helt utifrån dina egna önskemål.

Det enda du behöver göra är att fylla i när och vart du vill åka och så skannar vi av hela marknaden med miljontals flyg för att hitta det bästa erbjudandet till dig.

Om du dessutom är flexibel med när du ska resa, kan du pröva Skyscanners sökfunktion ”Hel månad”. Som namnet avslöjar får du en överblick på flygpriserna under en hel månad och kan på så sätt välja det billigaste datumet. 

Flygbolag som flyger till Gällivare flygplats

Nextjet har ett direktflyg från Arvidsjaur till Gällivare flygplats. Dessutom har samma bolag även ett direktflyg från Stockholm Arlanda flygplats till Gällivare.

Om du flyger från exempelvis Göteborg eller Malmö har Norwegian, Nextjet och SAS flyg med en eller flera mellanlandningar till Gällivare flygplats.

Här kan du se vilka fler bolag som flyger till Gällivare flygplats.

Ta dig till och från flygplatsen

Gällivare flygplats Lapland Airport ligger bara 10 minuters bilresa från Gällivare centrum. Det finns inte någon flygbuss, men du kan enkelt ta taxi in till stan eller hyra bil på flygplatsen.

Bästa tiden att resa till Gällivare

Vårvintern är Gällivares kanske finaste säsong med möjligheter för pimpling, skoter, skidor och årets första fräknar. Vårvintern här uppe sträcker sig en bra bit in på det som kallas försommar i södra Sverige.

Så är vädret i Gällivare

Hösten är färgglad och vacker, men det är inte ovanligt att det snöar så tidigt som i slutet av september men snön lägger sig sällan förrän i oktober-november.Under vintern kan det vara mycket kallt, neråt -30 °C är inte ovanligt under januari-februari. Snösäsongen är lång och du kan åka skidor både på längden och bredden april ut. På sommaren kan vädret variera mycket och du kan uppleva allt från nästan frostnätter till medelhavsvärme.

Saker att se och göra i Gällivare

Gällivare är en stor kommun till ytan, ca 16 000 km2, vilket motsvarar Skåne, Blekinge och halva Halland tillsammans. Det är relativt långa avstånd mellan orterna i kommunen, men du tar dig lätt runt med bil, buss, cykel eller moped.

Här finns mycket att göra året runt. Promenera längs fina promenadstråk eller ta dig upp på ett berg och vandra. Åk hundspann eller snöskoter genom snötäckta landskap. Värm dig i en bastu eller svalka dig i en sjö.

Hotell i Gällivare

Hotell i Gällivare – jämför priser

Flexibel med din ankomstflygplats? Sök närliggande flygplatser för att spara mer.

Flygplatser nära Gällivare Lapland

Priser som visas på denna sida är uppskattade lägsta priser. Har hittats under de senaste 45 dagarna.