Karta

Flyg till Fiji

Vita sandstränder, klart turkost vatten och en temperatur på minst 26 grader, året om. Fiji är en drömdestination för många och särskilt populär för bröllopsresor. Fiji, officiellt Republiken Fijiöarna, ligger nordost om Nya Zeelands nordö och är en arkipelag bestående av drygt 330 öar, varav 110 är permanent bebodda. Viti Levu och Vania Levu är de två största. Fiji är en av Stilla havets mest utvecklade ekonomier och huvudstaden Suva är en kosmopolitisk och livlig stad. Allt fler turister upptäcker Fiji och turismen är en av landets viktigaste inkomstkällor. Dykning, kajakpaddling, vattensporter och golf är bara några av aktiviteterna som Fiji erbjuder sina besökare.

 

Visum

Svenska medborgare får stanna i upp till fyra månader utan visum.

Säsong

Vädret är bäst mellan april och oktober, övriga månader är det cyklonsäsong. Temperaturerna ligger stadigt på mellan 26 och 31 grader året om.

Ta sig runt

Kollektivtrafiken i form av bussar är ett billigt och bra alternativ. Ska du hyra bil tänk då på att vägarna på Fiji håller låg standard och att det råder brist på gatubelysning. Vilda och bortsprungna djur på vägarna är också ett problem i trafiken. Det går att ta sig runt med taxi på Fiji, se dock till att endast åka med licenserade taxibilar med gula nummerplåtar då andra kan vara oförsäkrade.

Dricks

Du behöver inte lämna dricks på Fiji, det räcker med ett vänligt leende och ett ”tack”.

 

Information och nödfall

Allmänt nödnummer: 911

 

Sveriges ambassad

5 Turrana Street

Yarralumla, Canberra

Australien

Tel: +61 2 6270 2700

 

 

Sevärdheter (topp 5)   

 

1. Makogai Island

Ön var under nästan 60 år en spetälskekoloni. I dag är detta är populärt utflyktsmål och ett skyddat reservat.

2. Kula Eco Park

Fijis enda djurpark med vilda djur är ett populärt och prisbelönat besöksmål. Här finns bland annat fyra av Fijis mest utrotningshotade djur: Peregrinefalken, Yadua Taba-leguanen, markgrodan och den nyligen upptäckta Monoriki-leguanen.

3. Beqa Lagoon

Fijis bästa dykplats ligger söder om huvudön Viti Levu är bjuder inte bara på ett rikt havsliv och korallrev utan också på skeppsvrak.

4. Qalito (Castaway) Island

Qalito Island är ett av Fijis populäraste turistmål och känd för sina vita sandstränder som räknas till landets finaste.

5. Suva

Fijis huvudstad är Oceaniens största och mest kosmopolitiska stad. Här finns ett stort utbud av shopping och många marknader att besöka.

 

 

 

Snabb fakta

 

Invånare

Cirka 900 000

Valuta

Fijidollar

Landsnummer

679

Religion

Majoriteten är kristna.

Tidsskillnad

UTC+12

Officiellt språk

Engelska, fijianska, hindustani.

Priser som visas på denna sida är uppskattade lägsta priser. Har hittats under de senaste 45 dagarna.