Karta

Flyg till Dominikanska republiken

Paradisdestinationen Dominikanska Republiken är känd för sina fantastiska kritvita stränder, häftiga natur och vackra koloniala byggnader. Dominikanska Republiken är i jämförelse med andra Karibiska öar en prisvärd destination som lockar både barnfamiljer och golfare, här finns nämligen flera golfbanor i världsklass. Dominikanska Republiken är ett grönskande land som erbjuder mängder med aktiviteter för den som vill ha en aktiv semester, här finns otaliga möjligheter till vandringar, surfing, ridning eller varför inte ett besök i djungeln? I Dominikanska Republiken finns det gott om hotell och övernattningsalternativ i alla prisklasser. Träna gärna på dina danssteg innan du kommer till Dominikanska republiken, här dansar alla merengue och bachata.

Visum

Visum krävs för svenska medborgare. Visumavgiften betalas vid ankomst till landet. Observera att personer med provisoriska pass kan nekas inresa.

Säsong

Bästa tiden att besöka Dominikanska Republiken är mellan november och mars.

Ta sig runt

Trafiken på Dominikanska Republiken är aggressiv och det är vanligt förekommande att lokala förare bryter mot trafikreglerna. Körning nattetid rekommenderas inte. Taxi är ett bra alternativ för att ta sig runt, liksom något av de privata transportföretagen som erbjuder körningar med bekväma, moderna bussar. Motorcykel, ”motoconcho”, är också ett populärt transportmedel, i synnerhet om man ska resa kortare sträckor. I huvudstaden Santo Domingo finns en modern tunnelbana.

Öppettider

De flesta butiker håller öppet mellan 08.00/09.00-18.00 på vardagar. På lördagar stänger man vid 13.00. Större köpcenter stänger vanligtvis klockan 21.00 på vardagar och 18.00 på helger.

Dricks

Dricksen är inräknad i notan på restauranger, men det är vanligt att man lägger på tio procent extra. Man brukar inte ge dricks till taxichaufförer.

Information och nödfall

Allmänt nödnummer: 911

Sveriges generalkonsulat

Diamond Mall

Av. Los Próceres

Esq. Euclides Morillo Arroyo Hondo

D.N. Santo Domingo

Tel: +1 809 616 3000

Sevärdheter (topp 5)

 

1.      Zona Colonial, Santo Domingo

Santo Domingos historiska hjärta kännetecknas sina vackra gator och gamla koloniala byggnader. Här finns också den berömda kyrkan Catedral Primada de América.

2.      Costa del Coco

I den sydöstra delen av landet hittar du 64 kilometer fantastisk strand, kantad med kokosnötsträd och med kristallklart vatten.

3.      Cordillera Central

Karibiens högsta bergskedja, också känd som de ”Dominikanska Alperna”, är ett måste för den som vill se en av landets mest natursköna platser.

4.      Punta Cana

Ett av landets populäraste turistområden. Här finns vackra stränder och golfbanor i världsklass.

5.      Lago Enriquillo

Titta på leguaner och flamingos vid den största saltvattenssjön i Antillerna. I mitten av sjön finns en ö, Parque Nacional Isla Cabritos, som inhyser både krokodiler och en stor mängd olika fåglar och växter.

 

 

 

 

Snabb fakta

 

Invånare

Cirka 9,4 miljoner

Valuta

Dominikansk peso

Landsnummer

1-809

Religion

Majoriteten är katoliker.

Tidsskillnad

UTC -4

Officiellt språk

Spanska

Flyg till Dominikanska Republiken

Från Till Flygbolag
Göteborg Puerto Plata Lufthansa
Stockholm Punta Cana Air France
Stockholm Santo Domingo Air France

Priser som visas på denna sida är uppskattade lägsta priser. Har hittats under de senaste 45 dagarna.