Karta

Flyg till Tjeckiska republiken

Tjeckien och landets huvudstad Prag är en av våra absoluta weekendfavoriter. Prags historiska stadskärna är en av Europas vackraste och den ståtliga Karlsbron från 1400-talet är en av stadens absoluta måsten. Pragborgen, Astronomiuret och Vituskatedralen och några andra av Prags populära sevärdheter. I staden Karlovy Vary finns många varma källor men också en världsberömd porslinsproduktion. Tjeckien är känt för sin öl och den som uppskattar denna dryck bör inte missa ett besök i pilsnerns födelsestad Plzen där det bland annat finns ett ölmuseum och ett stort bryggeri.

Visum

Visum behövs inte för svenska medborgare. Du måste kunna visa upp antingen ett giltigt pass eller av svensk polismyndighet utfärdat nationellt ID-kort vid inresa till Tjeckien.

Bästa tiden att besöka Tjeckien

Tjeckien har ett inlandsklimat med varma somrar och kalla vintrar. Landet anses vara vackrast på våren och sommaren och det är då de flesta turister kommer. Många besöker också Tjeckien under vintern för att ta del av landets goda utbud av vintersporter.

Flyg till Tjeckien

Hos Skyscanner kan du jämföra billiga flyg till Tjeckien och sedan boka dina flygbiljetter direkt genom att klicka dig vidare till resebyråernas och flygbolagens webbsidor. Från Sverige kan du flyga direkt till Prag från Stockholm, Göteborg och Malmö. Flyg med mellanlandning finns till städerna Ostrava, Brno och Karlovy Vary. Flygbolagen som flyger direkt från Sverige till Tjeckien är Norwegian och Czech Airlines.

Allmänt om att resa till Tjeckien

Dricks

I Tjeckien ingår dricks, men det är brukligt att lägga på 10 procent på krognotan och taxinotan.

Öppettider

I Tjeckien har banker öppet från klockan 8.00 till 18.00 på vardagar. Butiker har öppet från 6.00-7.00 till 18.00-19.00. Större köpcenter håller även öppet under helgerna.

Resa runt i Tjeckien

Tjeckien har väl utbygd kollektivtrafik och det är lätt att ta sig fram med bussar och tåg. Många väljer också att boka en hyrbil i Tjeckien. Tänk dock på att vissa vägsträckor i landet är starkt trafikerade och delvis av ganska dålig kvalitet.

Nödnummer

Det allmänna nödnumret i Tjeckien är 112.

Tidsskillnad

Ingen tidsskillnad.

nvånare

Cirka 10 miljoner

Valuta

Tjeckisk krona

Språk

Tjeckiska

Religion

Majoriteten i Tjeckien, cirka 60 procent, är ateister eller inte anslutna till någon religion.

Priser som visas på denna sida är uppskattade lägsta priser. Har hittats under de senaste 45 dagarna.