Karta

Flyg till Burgas

Burgas är den fjärde största staden i Bulgarien bara en kort resa från det berömda Sunny Beach. Här finns långa vackra stränder med svart sand där man kan njuta av Svarta havet och den härliga luften.

Det finns massor att göra och upptäcka i Burgas, under sommarhalvåret kan man bland annat besöka den häftiga Sandfestivalen. Då kommer kända och erkända konstnärer från alla världens hörn för att bygga otroliga skulpturer av sand som dem tävlar med. Det är verkligen en upplevelse att beskåda alla dessa fantastiska konstverk.

Visum

Nej, det behövs inte.

Säsong

I Bulgarien är somrarna varma och torra, medan vintrarna är kalla. Om sommaren ligger medeltemperaturen på 28 grader, medan den om vintern faller till -6 grader. Bästa tiden att besöka Bulgarien är mellan maj och oktober.

Ta sig runt

Lokala bussar, spårvagn eller mini-bussar är ett bra sätt att ta sig fram med i Burgas. Däremot är det lite mer komplicerat med taxi, eftersom det finns många svarttaxi. Se till att bestämma priset på förhand.

Öppettider

Butikerna har öppet från 9.00 till 19.30 (måndag-fredag), många butiker håller dock stängt mellan 13.00 och 14.00.

Dricks

Dricks är officiellt ovanligt i Bulgarien, men det är i alla fall en god idé att ge fem till tio procent till taxichaufförer och annars också generellt avrunda uppåt en liten smula när man är på restarurang.

Nödnummer

Polis: 166

Ambulans: 150

Brandkår: 160

Sevärdheter (topp 5)

Burgas sjöar

Burgas är känd för sina fem sjöar. Alla sjöarna ligger runt Burgas och i närheten av Svarta Havet. Här finns det många utrotningshotade fågel-, fisk-, och däggdjursartar. Alla sjöarna ligger så nära Burgas att man ta en dagstur till dessa om man vill utforska det speciella naturlivet på nära håll.

Morska Gradina

Detta är den mest välskötta parken i Burgas. Den är också det största rekreationsområdet i staden. Den används av invånarna lika mycket som av stadens besökande. Parkområdet ligger på en höjd och sträcker sig längs med stranden mot stadens norra delar. Parken är full av underbara blommor, gröna växter, träd och skulpturer. I parken finns det ett casino, ett litet zoo och en utomhusteater.

Det arkeologiska museet

Det arkeologiska museet är värt att lägga några timmar av din lediga tid på. Här finns historiska objekt från närliggande området. De berättar kronologiskt om områdets historia, huvudsakligen från den antika Indo-Europeiska stammens tid. Här finns även föremål från både den antika grekiska och romerska perioderna.

Dockteater

Denna berömda dockteater är ett absolut måste om du har med dina barn på din resa till Burgas. Teatern startades redan år 1954 och gruppen är världskänd för sin kreativitet och berättarförmåga.

Det historiska museet

Det historiska museet i Burgas är det största museet i denna del av Bulgarien. Utställningarna finns i fyra olika vackra och historiskt viktiga byggnader i Burgas centrum.

Snabbfakta

Invånare: Cirka 260.000

Valuta: Lev

Landsnummer: 359

Religion: Majoriteten tilllhör den bulgarisk-ortodoxa kyrkan.

Tidsskillnad: + 1 timme.

Officiellt språk: Bulgariska 

Hotell i Burgas

Hitta hotell i Burgas

Flexibel med din ankomstflygplats? Sök närliggande flygplatser för att spara mer.

Flygplatser nära Burgas

Priser som visas på denna sida är uppskattade lägsta priser. Har hittats under de senaste 45 dagarna.