Karta

Flyg till Peking

Vill du uppleva en annorlunda semester kan du boka flyg till Kinas huvudstad Peking, eller på kinesiska Beijing, som har många intressanta sevärdheter och mycket bra shopping.

Sevärdheter

De gamla kinesiska kejsarna residerade i Den förbjudna staden, som idag har världens största samling av antika byggnader. Ett måste om man besöker Peking. Men Kinas mest kända sevärdhet är antagligen den fantastiska Kinesiska muren, som är hela 6300 km lång.

Stans vackraste park ligger vid Sommarpalatset, där kejsarna brukade hålla till under de heta somrarna, och ett besök i Peking är inte fullbordat utan att ha varit på Himmelska fridens torg. Det enorma torget är världens största och det var här som Mao Zedong en gång grundade Folkrepubliken Kina.

Kinas mest kända maträtt är Pekinganka och den serveras på de flesta restaurangerna i
Peking. Se också till att dricka te på ett av de kinesiska tehusen, som är en gammal tradition och ofta även bjuder på olika slags underhållning, som opera och akrobatik. Laoshe och Tianqiaole hör till de mest kända tehusen.

Peking är kanske inte känt för sitt uteliv men den långa gatan Sanlitun Lu kantas av en massa barer och det är ofta här som västerlänningarna tillbringar kvällarna. I bardistriktet Houhai är det mindre turister och en lugnare stämning. Här finns också flera trevliga restauranger.

Man kan fortfarande shoppa billigt i Peking och utbudet av butiker, gallerior och inomhusmarknader är mycket stort. På inomhusmarknaden Silk Market hittar du mängder av kläder och den är kanske mest känd bland turister. HongQiao Pearl Market är full av pärlor och smycken.

Hotell i Peking

Hitta hotell i Peking

Flexibel med din ankomstflygplats? Sök närliggande flygplatser för att spara mer.

Flygplatser nära Peking

Priser som visas på denna sida är uppskattade lägsta priser. Har hittats under de senaste 45 dagarna.