Karta

Flyg till Belgrad Nikola Tesla

Belgrad - välkommen till den ”Vita staden”, en av Europas äldsta städer. Söker du en inspirerande bubblande mix av nattliv, kultur, rustika restaurangbesök och spännande historia är detta din stad. Välkommen!

Visum

Svenska medborgare som reser till Serbien ska uppvisa svenskt pass. Passets giltighetstid får ej vara kortare än vistelsetiden i Serbien.

Svenska medborgare behöver inget visum för vistelse i landet under 90 dagar. Utländska medborgare ska enligt lag anmäla sin vistelse i landet till närmaste polisstation inom loppet av 24 timmar från ankomsten, såvida de inte bor på hotell. I så fall ombesörjs anmälningen vanligtvis av hotellpersonalen.

Säsong

Belgrads klimat liknar vårt med fyra årstider där hösten kan vara lång och mild, vintrarna inte speciellt stränga och en sommar som kommer helt plötsligt mitt i en lite mer regnsjuk vår. Januari kan vara kall - satsa på att resa mellan mars och oktober för ett skönt klimat.

Ta sig runt

Taxi i Belgrad är ett prisvärt alternativ men även transport med buss är att rekommendera. Det finns gott om linjer för att ta sig runt i staden och dess närområden. 

Öppettider

På vardagar 09.00-20.00 och 10.00-16.00 på lördagar.

Dricks

Mat och vin håller mycket hög klass till en prisnivå väl under vad vi är vana vid. Så ge gärna dricks - det är inget din servitör förväntar sig men desto mer välkommet!

Information och nödfall

Allmänt nödnummer Urgentni Centar (emergency centre) +381 (0) 113618 444

Polis 92

Ambulans 94

Brandkår 93

Sveriges ambassad på Ledi Pedzet 2, tel +381 11 20 69 200

Sevärdheter

1. Kalemegdan är värt ett besök även om du väljer att inte utforska den historiska byggnaden. Borgen, byggd på 1700talet har demolerats inte mindre än 44 gånger då den ena erövraren efter den andra under tusentals år och många slag tagit byggnaden i besittning. Här finns Belgrads militärmuseum och en park som lockar till promenader och bara utsikten över de två korsande floderna Sava och Donau gör besöket mödan värd.

2. Mat och dryck är både gott och prisvärt i Belgrad. Både det egna ölet och lokala vinet är av god kvalitet och maten absolut närproducerad och förstklassig. Låt maten bli en upplevelse och håll ögonen öppna efter serveringar i butiker, gallerier och på flottar/pråmar. Traditionell husmanskost, grillat och de senaste trenderna - allt förföriskt doftande, vällagat och prisvärt. Klassiska grillade rätter och naturligtvis paprikaröran ajvar. Njut! Och ta det med ro, sitt kvar och smutta på ditt kaffe efter maten - det gör de hippa serberna själva medan dom passar på att se och att synas på uteserveringar, klubbar och restauranger. Och är du bara lite sugen så finns ett bageri, en Pekara, i nästan varje kvarter. Passa på att frossa i dagsfärska bakverk. Välj och vraka mellan söta bakelser och bullar och matiga bröd med fyllning. Belgard är fullt av minnesvärda smakupplevelser.

3. Ett populärt utflyktsmål från staden är att ta sig ut till paradisön Adaciganlija, kort kallad Ada. Ön är belägen på floden Sava, och har en konstgjord sjö i mitten av ön. Längs stranden samlas soldyrkare under sommaren. Här kan du ha picknick, sporta, kika på människor, simma och bara njuta. Om du vill aktivera dig har du möjlighet att välja på minst 50 olika aktiviteter från basket till bungy jump, plus, såklart alla de klassiska vattensporterna.

4. Serben Nikola Tesla står för det största bidrag till vetenskapen och tekniska framsteg i världen som uppfinnaren av roterande magnetfält och kompletta system för produktion och distribution av elenergi (motorer och generatorer) baserat på användning av omväxlande strömmar. Han kallas växelströmmens fader och här på Nikola Tesla museum har man samlat hans kvarlåtenskap. Ta gärna en guidad tur och om du törs - delta i de elektrifierande experimenten tex genom att låta elektricitet färdas som en blå ljusblixt från en generator till ditt finger.

5. Skadalija; pittoreskt, välkomnande, ödmjukt, blygt och charmigt. Traditionellt och välbevarat med en stämning att bli förtrollad av. Till Skadalija kommer du för atmosfären, maten, umgänget och inspirationen. Mången poet, musikant, konstnär och tänkare har samlats här över en bit mat eller ett glas sljivovica - (vodka gjord på plommon). Vill du fly dagens tempo en stund, välkommen till denna bohemiskt charmiga del av Belgrad, ofta jämförd med ett parisiskt Montmartre. 

Hotell i Belgrad

Hitta billiga hotell i Belgrad

Flexibel med din ankomstflygplats? Sök närliggande flygplatser för att spara mer.

Flygplatser nära Belgrad Nikola Tesla

Priser som visas på denna sida är uppskattade lägsta priser. Har hittats under de senaste 45 dagarna.